Ordföranden har ordet

Hej!

Säsongen 2017/2018 har nyligen haft sitt slut samtidigt som säsongen 2018/2019 precis inletts. Den 30 maj var det årsmöte i Järfälla HC och en ny styrelse har fått uppdraget att fortsätta driva verksamheten.

Jag vill med detta brev inleda med att tacka Johanna Tuomarila och den avgående styrelsen för allt engagemang och den tid de lagt ner under de år som de varit verksamma.

Jag, Thomas Barklund blev på årsmötet vald till ny ordförande i Järfälla Hockey Club. Jag har en son som är aktiv spelare i Team 06 samtidigt som jag själv tagit hand om Järfällas Veteraner sedan nystarten för ca 5 år sedan. Jag har själv spelat i Järfällas 74:or en gång i tiden samt varit tränare för både team 83 och team 85 på 90-talet.

Jag brinner för JHC och känner mig både stolt och trygg i min nya roll.
Förutom jag själv har jag med mig Mattias Grötting (Lagkapten i A-laget 2017 som lagt skridskorna på hyllan), Fredric Kastevik (tidigare tränare i team 02 samt valberedning JHC samt en gammal profil i Järfällas A-lag under storhetstiden #8), Johan Holmström (DAIF samt lagledare team 02 samt BJ), Petra Ahrnstedt (Lagledare team 04), Marie Randefalk (egenföretagare med två aktiva barn i föreningen) och Ylva Rudström (suppleant sedan länge nu).

Även om de flesta tycker att det är lite "off season" just nu så är det fullt upp för oss att ta beslut samt sätta oss in i saker som redan satts i rullning.

Även om det nu finns en ny styrelse så är inte alla nödvändiga positioner tillsatta.
Förutom styrelsen i JHC är det nödvändigt med olika ansvarsgrupper där NI, medlemmar och föräldrar till barn som är medlemmar, i allra högsta grad behövs för att fortsätta driva JHC framåt.

Eventgruppen – Ansvarig styrelsemedlem i denna grupp är Johan Holmström. Denna grupp är de som är med och "designar" olika event som skall hållas, som skapar intäkter för klubben. Exempel på dessa event är Kronwall Stars och Reunion Games. Har du en idé hur vi skall kunna vidareutveckla dessa eller bra tankar om nya event så kontakta kansliet och anmäl er som frivilliga i Eventgruppen.

Marknadsgruppen – Denna grupp ansvarar för sponsring etc.
Fredric Kastevik kommer vara sammankallande samt utsedd som ansvarig från styrelsen. Sponsringsintäkterna är en viktig del av en förening som i stort drivs av ideella krafter.
Inför nästa år är det dags att hitta nya sponsorer som är med som tröjsponsorer då dagens matchtröjor är inne på sin sista säsong. Känner du att du kan tillföra något i denna grupp? Kontakta då kansliet så återkommer vi inom kort med mer info.

Sportgruppen – Den sportsliga delen av klubben har den gångna säsongen bestått Karim Tomtchev (Sportsligt ansvarig JHC), Tero Tuomarila (MV Tränare samt ansvarig för helplanshockey) samt av Christian Åhlberg (Hockeyskolan samt halvplanshockey). Denna grupp kommer framåt även bestå av Mattias Grötting (f.d. lagkapten A-laget).

Nu är det sommar och isen är utbytt mot en mattbeklädd betongplatta. Säsongen har startat på pappret men inte dragigt igång på riktigt, än. I augusti läggs isen och säsongen drar igång på riktigt med Kronwall Camp. Kronwall Camp, som även i år avslutas med Kronwall Stars.
Kronwall Stars är ett viktigt event för hela JHC. Vi får en chans att synas utåt och visa upp EN av klubbens stora affischnamn, Niklas Kronwall.

Jag vill avsluta detta meddelande med några peppande ord för framtiden.

Stockholms bästa plantskola.
Nästa gång ni är i ishallen och tittar upp i taket, titta på landslagströjorna som hänger där.
Kai Nurmi (1953) – 9 säsonger i AIK (SM-Guld 1982)
Peter Wallin (1957) – Djurgården, New York Rangers, Södertälje (SM-Guld med SSK 1985)
Daniel Rudslätt (1974) – Brynäs, Djurgården, Kölner Haie, AIK (SM-Guld med Brynäs 1999)
Edvin Frylén (1975) – Västerås, Linköping, Djurgården, Hannover, Malmö (SM-Guld DIF 2001)
Marcus Nilson (1978) – Djurgården, Florida, Calgary, HV71, Lokomotiv Yaroslavl
Mikael Tellqvist (1979) – Djurgården, Toronto, Phoenix, Buffalo, Dinamo Riga (SM-Guld DIF 2000, 2001, OS-Guld 2006, KHL-Guld 2013)
Niklas Kronwall (1981) – Djurgården, Detroit (SM-Guld DIF 2000, 2001, OS-Guld 2006, VM-Guld 2006, Stanley Cup 2008)
Staffan Kronwall (1982) – Djurgården, Toronto, Calgary, Washington, Lokomotiv Yaroslavl (VM-Guld 2013)

Förutom dessa stjärnor har vi flera spelare som spelar på absolut högsta nivå som ännu inte har debuterat i Tre Kronor.
Jacob Dahlström (1993) – Nuvarande klubb AIK
Victor Björkung (1993) – Djurgården, Timrå, Nuvarande klubb Esbjerg (DK)
Carl Dahlström (1995) – Djurgården, Linköping, Nuvarande klubb Chicago Blackhawks
Jonathan Rodensjö (1998) – Linköping, Nuvarande klubb Västervik
Jacob Bengtsson (1999) – Nuvarande klubb AIK

Vi vill fortsättningsvis bedriva en verksamhet där vi utbildar barn och ungdomar till att bli bra medmänniskor och även ha goda förutsättningar till att kunna bli ishockeyspelare på absolut högsta nivå.

Nu närmast ser vi fram emot måndagens sommaravslutning, därefter är et dags för ett välförtjänst sommarlov och sedan kickar vi igång säsongen 2018/2019 med Kronwall Camp vecka 32.

Väl mött

Thomas Barklund

Ordförande
Järfälla Hockey Club


Reklambild hockeyskola
Anmälan till Tre Kronor Hockeyskolan 2019/20
Md jarfallahc  003
Md bild
Samla bonus till dig och Järfälla Hockey
Jhclogga
Medlemskap Järfälla Hockey Club 2018/2019
Md j rf lla hc banner webshop  002
Järfälla HC Webshop
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub