T05

Guld i Winter Classic

Publicerad 2017-01-09 07:26
15941363 1173880126059215 8220485724876080590 n
Team05 vinner guldpokalen i Hammarby Winter Classic.

Lördag. 7 januari. Snön föll tungt. Så tungt att arrangören hade full upp med att hålla planen spelbar. Cupstarten försenades med 60 minuter. Ingen rolig början.

Första matchen började bra med mål efter bara ett par sekunder till JHC. I takt med att snön vräkte ned började även Skå att göra mål. I pausvilan stod det 1-3...och det var inte så glada miner i JHC-båset. Ärligt talat riktigt gnälligt. Laget går in i omklädningsrummet för "ett snack". Ut kommer ett gäng som bestämt sig för att "vända på steken". Till vår glädje kunde vi konstatera att det slutat snöa. JHC trummar på och går fram till en 4-3 ledning innan Skå kvitterar och matchen slutade 4-4. Känslan efter matchen var: Kan vi göra 3-1 mot Skå på en period så kan vi ta alla andra lag också.

Andra matchen. Hammarby. Känslan i omklädningsrummet var "högtryck". Mycket snack om att "stänga slottet". På väg ut från omklädningsrummet noterar vi att det fortfarande är uppehåll. Skönt. Det gynnade oss förra matchen. Även i matchen mot Hammarby gör vi ett tidigt ledningsmål. Sedan är känslan att vi "spelar av" matchen. Mycket stabilt försvarsspel. Slutresultat: 4-1 till JHC.

Tredje matchen. Eftersom Skå slagit Hammarby stort matchen innan hade de bättre målskillnad än oss. Förutsättningarna var: Minst en poäng för att nå finalspel. Matchgenomgången togs på engelska. Coolt, tyckte spelarna! Till matchen hade Sumpan en hejjaklack bestående av spelare från Skå. Om Sumpan vann, så skulle Skå spela final. Började tungt. 0-1 kändes inte bra. Men JHC gav aldrig upp. Fortsatte med vårt egen "keep-it-simple-hockey". Efter ett mindre lyckat uppspel från Sumpan lyckas vi lägga in 1-1 och jublet på isen (och i spelarbåset) kan bara beskrivas som "galet". Stärkta av kvitteringen rullar matchen på. JHC gör ytterligare två mål innan matchen är över. Slut resultatet blev 3-1 och efteråt var det roligt att se den hoppande och kramande, röda "högen". Skriken i omklädningsrummet efter matchen sitter nog fortfarande kvar i väggarna. Stor eloge till JHC-klacken som började höras mer och mer.

Match fyra. Final(!). Vädigt tyst i omklädningsrummet innan match. Fokus. Ännu mer tystnad. Matchintrot bestod av dubbla fyrverkerier. Coolt. Finalen börjar lite som match 2 och 3, det vill säga mycket stabilt bakåt. JHC går fram till en 4-1 ledning. Allt känns superstabilt. Mot slutet börjar spelarna "titta på klockan". Nervositeten tilltar och rädslan att förlora ökar. Försvarsspelet blir allt mer oorganiserat. 4-2...och oron ökar. 4-3 med ett par minuter kvar att spela och stressen är påtaglig. Med 25 sekunder kvar får vi ner pucken djupt i anfallszonen och kyckas hålla kvar den där varpå matchen är över. Glädje. Tråkigt nog fick Alfred lämna finalen efter att han fått en kraftig smäll i huvudet.

Grattis till Samuel och Viggo som spelade sina första matcher med helplan och tacklingar, bra jobbat båda två!!

Det var två (mycket) orutinerade hockeycoacher i båset vilket gjorde att det blev lite stökigt vid en del byten. Helt och håller vårt misstag.

Barn vill vinna. Absolut. Men det är ändå intressant att notera hur fort såväl vinst som förlust försvinner från deras huvud. Kändes som att det inte tog särskilt många minuter innan cupvinsten var borta (från samtliga spelare). Vem man skulle skoja med, eller kasta tape på kändes klart viktigare... Barn är härliga!!

Summerat: det var både coolt och roligt att spela Winter Classic!

//Dave & Tommy


Khc 2018
Anmälan till Kronwall Hockey Camp 2018
Md tre kronor hokceyskola
Anmälan till Tre Kronor Hockeyskolan 2018-2019
Md bild
Samla bonus till dig och Järfälla Hockey
Md jarfallahc  003
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub