Herrvets

Brinken 1 - JHC Vets

Publicerad 2018-04-12 23:39
+35 Div. 1 Norra

Säsongsavslutning på en fantastisk säsong och chansen till en serieseger finns. Skå vann borta mot SDE i sista matchen med 10-2 vilket innebär att vi måste vinna med 6 mål och göra minst 7 framåt för att seriebucklan skall hamna i Järfälla i stället för i bygdegårdens lokaler på mälaröarna.

Det går lite troll i laguttagningen som brukligt. Fler än 10 nej tack redan 3 dagar innan match. Juha vrider sönder knät på träningen dagen innan match och plötsligt har vi tappat en gubbe till. Kronwall kliver av samma träning i förtid då han får känning i ljumskarna.
Nyförvärvet Günter (Thomas Hallin) får förfrågan på träningen och svaret är inte 100%, men positivt.

På matchdagen kommer SMS från Juha och han meddelar att spel är helt otänkbart. En timma senare piper det till i luren igen, David "Mr. Slapshot" Lundgren har åkt på en nackspärr från helvetet. Naprapat bokad och spel kan bli av.
Vid 15-tiden blir coach telefonterrad av Ullmark. Han ringer 4 gånger på 5 minuter och något måste vara fel.
Henke har fått en sträckning i höften när han reste sig i fikarummet och spel blir omöjligt. Robban som inför säsongen sa att det vore kul om man fick någon match blir blixtinkallad och detta blir då hans sjätte match för säsongen, 2 fler än både Ullis och Tholle.

Coach tar med trucken och byter om han med, eftersom både Conny och David har strul med nacken och Kronwalls ljumskar kan gå när som helst. Dagens lag:

MV Robert Karlsson

VF Mange Schou
C Jocke Hagernäs
HF Daniel Sörqvist
VB Mathias Kronwall
HB Abbe Frylén

VF Conny Boudin
C David Lundgren
HF Matte Lindberg
VB Thomas Hallin
HB Christian Bergman

VF Björn Gigg
C Rickard Hedman
HF Johan Boyle

Knopptuggare Thomas Barklund

Ibland undrar man om Brinken medvetet beter sig som Kanada på hemaplan för att störa motståndaren till max.
Parkering vid Danicahallen sker minst 200 meter från hallen och dessutom kostar det 100 spänn.
Stora omklädningsrum i halvruttna gamla byggbaracker som måste låsas med hänglås.

När vi kommer in på isen är det ingen av funktionärerna som någonsin hållit i en borrmaskin.
Pegsen till burarna är för långa och borrhålen för grunda. 10 minuter går innan vi kan lägga några puckar på Robban. Då har Brinken redan värmt upp klart.

Uppställning vid första tek och kedjan med Jocke, Mange och Sören brukar starta bra med hög intensitet.
Jocke vinner tekningen bakåt till Kronwall som lägger back-Back till Abbe. Abbe passar pucken vidare till Sören som slår tillbaka den till Jocke som trampar på och sätter 0-1 redan efter 35 sekunder. Tredje matchen där denna kombination spelare gör mål i första bytet.

In med andra femman och tyvärr får vi problem i egen zon direkt. Det slutar med en icingpuck och byte. Tredjelinan blir även dom tillbakatryckta i deras första byte och nu har det gått upp för oss att Brinken inte kommer lägga sig platta.

Det känns ändå tryggt när förstalinan är på isen. Mange och Jockes skridskoåkning skapar många fina tillfällen till bra avslut. Sören tar ofta plats framför deras keeper för att både irritera och skymma.

Efter 7:56 förlorar vi tekning i egen zon, skott retur ut på högerkanten och en puck in i mitten där det står en Brinkenspelare helt ensam och han sätter 1-1 ganska enkelt.
Tyvärr hamnar vi lite på hälarna och Brinken sätter 2-1 bara 47 sekunder senare.

När Brinken strax efteråt drar på sig en utvisning är det dags för dagens första PP. Ett mycket bra PP med spelet placerat i anfallszon tiden ut.
Klockan visar 12:21 då Brinken effektivt men orättvist sätter 3-1 bakom Robban.

Spelet rullar på och förstafemman fortsätter spela sitt spel med mycket skridskoåkning och även andra femman spelar upp sig och har flera fina kombinationer. Tredjefemman med Målarn, Boyle och Hedman har också en del chanser. Boyle har en klockren i stolpen, Likaså Conny i andralinan.

17:26 in i perioden och Kronwall transporterar puck utmed blålinjen i anfallszon tills en perfekt pass når Sören som placerat sig vid vänster cirkel. Sören drar till direkt vid den bortre stolpen och nu är det 3-2.
Skönt att få in en puck till innan paus och snart fåt vi vila.

Resultat: 3-2
Skott: 14-13

I paus snackar vi om att fortsätta gnugga på och ha tålamod. Vi kommer få utdelning om vi bara jobbar vidare. Förbättringar kan vi alltid göra och det mest centrala är att vi måste våga ligga på deras puckförare i deras zon men samtidigt får vi inte bli fastna där om de lyckas vända.

Dags för andra perioden och Jocke och grabbarna börjar mycket bra. De lämnar över till David, Matte och Conny som får starta sitt första byte med en tekning i anfallszon. Ett bra anfall med grötigt spel framför mål slutar med att Conny sätter en retur högt. 3-3 och David får assisten.

När 2:57 gått av perioden åker Kronwall ut två minuter och det är nu dags för dagens första boxplay. David får ta plats bredvid Abbe och vi lyckas hålla Brinken borta från kassen. Vi är nära att vinna puck vid höger sarg och det verkar räcka för att en målsugen Hedman skall sätta fart mot bortre blå. Tyvärr vinner vi aldrig den pucken och Hedman som spelar center borde hålla koll i boxen men då det nu blev 5 mot 3 en kort stund så räcker det för att Brinken åter skall ta ledningen. Nu är det 4-3 med bara 2 sekunder kvar på Kronwalls utvisning.

Snabb replik då vi minuten senare kvitterar till 4-4 genom ett riktigt snyggt klapp-klapp spel. Conny cirkulerar runt buren och när han närmar sig toppen av slottet slår han en cross till Matte som direkt slår en puck rakt genom slottet som David sen stänker in i krysset.

6:51 och ytterligare en utvisning för Brinken och nu har vi chansen att ta ledningen i powerplay. Dock uteblir målen trots många bra chanser.
9:04 och nu är det Matte Lindberg som åker ut för cross-checking och vi får lira 4 mot 5. Inte heller Brinken får någon utdelning denna gång och strax efter vi blir fulltaliga har Jocke en dispyt med en Brinken spelare och det är dags för 4 mot 4.

11:57 drar Brinken på sig ytterligare en tvåa fölr hakning när Abbe skall transportera ut pucken ur egen zon och nu har vi spel 4 mot 3 i nästan 1:30. Andralinan som var inne får stanna kvar. Bra spel mellan Abbe, Kronwall, David och Matte slutar med att David sätter ledningsmålet efter en pass från Kronwall. Skönt med ledning 4-5 och 7:20 återstår av matchen.

Tyvärr gör trdjelinan ett skitbyte och släpper in 5-5 bar 13 sekunder efter ledningsmålet.
Förstalinan tar plats vid mittcirkeln och Jocke förlorar tyvärr tekningen. Brinken skall transportera i mitten men möter Kronwall vid båset som försöker tränga in sig framför men gör det lite för brutalt och domaren dömer armbågstackling. Kronwalls andra tvåa och David kliver in på hans backplats och Sören får kliva av. Tekning i egen zon men Brinken får inte fatt i pucken och när Abbe lyfter ut den efter sargen, trampar Mange på som en galning. Mange har en back innanför sig men tar sig ända till tekningscirkeln i anfallszon där han slår på ett stopp och bryter in mott mitten och kan sätta 5-6 men en man kort på isen, tid 13:40.

Tyvärr lyckas vi inte riktigt spela med kyla i egen zon och efter 15:12 sätter Brinken snöpligt 6-6 på en lös puck framför en liggande Robban.

Vi är ändå hoppfulla om att vi skall kunna stänka in en till. Vi jobbar och sliter men när det bara är 1:59 kvar drar vi på oss en tvåa då Abbe är lite för trött för att spela rent.

David tar åter plats på backen. Vi vinner tekningen i egen zon och David får den. Han tänker att han skall dumpa den hela vägen ner och glömmer för en stund bort vilka regler som gäller i veteransserien. David ställer sig bredbent, pekar men klubben mot solen och drar ett slagskott som aldrig förr ut ut zon. Hela bänken blir orolig att David fått en stroke, men det visar sig "bara" var en Iron bleeding.

Istället för att spela 1:59 i 4 mot 5 blir det nu 3 mot 5 i hela 1 minut och 45 sekunder. Skall detta hjärnsläpp göra att vi torskar vår första match i division 1 denna säsong???

Ett mycket bra spel av Kronwall, Mange och Jocke gör dock att vi klarar oss tiden ut.

RESULTAT: 6-6

SKOTT: 25-21


Sammanfattar man säsongen så skall vi var stolta med två stycken andraplatser, både i division 1 och division 2.
Vi har spelat med totalt 37 olika spelare i seriespelet.
Vi har 24 olika målskyttar och hela 29 av 37 spelare har fått poäng.
Vi kan också stoltsera med att 4 spelare som aldrig spelat ishockey som barn, tillsammans spelat 13 matcher.
Matte Lindberg vinner både skytteligan (17) och poängligan (22) lika ohotat som Juha vinner busligan på 22 minuter.

Jag vill med detta tacka ALLA som varit med i år och gjort denna säsong till vad den varit.


Jag vill också passa på att gratulera SKÅ till seriesegern och önska dom lycka till i Elitserien nästa säsong.

Thomas Barklund
Reklambild hockeyskola
Anmälan till Tre Kronor Hockeyskolan 2019/20
Kronwall 19
Anmälan till Kronwall Hockey Camp 2019
Md j rf lla hc banner webshop  002
Järfälla HC Webshop
Jhclogga
Medlemskap Järfälla Hockey Club 2018/2019
Md jarfallahc  003
Md bild
Samla bonus till dig och Järfälla Hockey
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub