#8 Johan Kejnemar

#15 Karl Gunnarsson

Vi äntrar den risigaste ishall som finns i hela landet, just det, den på Stockholms finaste delar, Östermalm.
Isvärmningen känns bra och Robban får känna på lite puckar och alla känns taggade innan det hela drar igång.
Första linan startar matchen med ett bra första byte, alla känner på puck och vi har ett par puckar mot mål direkt.
Andra femman tar över och gör också ett godkänt första byte sedan är det dags för första linan igen.
I detta byte så sätter vi tonen för hur denna match kommer spelas, i anfallszon. Det blir ett långt byte på drygt 2 minuter som tillbringas oavbrutet i Brinkens försvarszon men Brinken har för dagen värvat in en målvakt som är född 1992 och han tar allt.

Brinken försöker försvara sig med 4 man och hela tiden lyfta en gubbe högt, helt utan resultat. Alla deras försök att ta sig ur zon de första 10 minuterna avslutas med en icingavblåsning.

Efter drygt 12 minuter lyckas de till slut få iväg en långpuck till deras #9 som skrinnar med sitt långa gråa hår (som vid tidigare referat har kallats allt från Mickey D till Gandalf) helt fri mot Robban, han lägger pucken högt och Brinken tar ledningen med 1-0 efter 12:37.

Vi fortsätter spela vårt spel och ca 2 minuter efter baklängesmålet får coach kvitto på att det var helt rätt att sätta in det äldsta vi har att tillgå, Kalle Gunnarsson rotar fram en puck i hörnet som han trycker in vid första stolpen, 1-1 efter 14:06, skönt med en snabb kvittering.

Resterande 6 minuter av perioden är precis som tidigare, mestadels i anfalsszon men Brinken kommer med några anfall som backarna enkelt kan hålla utanför slottet och de få puckar som letar sig fram till kassen tar Robban hand om på ett säkert sätt.

Period 1 SLUT

Resultat: 1-1
Skott: 5-20

Paussnacket handlar om att skjuta mer??!! Vi sköt 20 skott i första men det kändes som om vi kunde skjutit dubbelt så många skott.

Andra drar igång med förstafemman på is.
Abbe vinner tekningen till Barklund som passar Ante på högerbacken som i sin tur slår en pass direkt till Abbe som redan är vid blå, han trampar igenom och sätter 1-2 efter redan 14 sekunders spel.

Vi fortsätter begynnelsen av 2:a perioden som vi spelade i den första. Mycket spel i anfall men Brinkenger inte bort lika många puckar i egen zon däremot lyckas de inte ta emot passningarna och de flesta avblåsningarna beror på icingpuckar.
Efter 4:37 vinner Abbe en puck som dansar på blålinjen, vänder om och trampar ner mot höger tekningscirkel och prickskjuter in gummit i bortre krysset, 1-3.

Nu kommer en period där vi inte vågar anfalla med alla fem eftersom de hela tiden har en Boyle liknande karaktär som cirkulerar i mittzon. Vi äger fortfarande det mesta spelet men Brinken lyckas tas sig in i vår zon vid flera tillfällen. Gandalf får en puck mitt i slottet men Robban får stöten på den och styr ner den i hörnet.

Efter 8:38 får vi ett lagstraff då Abbe vid ett byte får pucken på skridskon, som lagkapten får man ställa upp och ta 2 minuter (superskön) vila.
Med 4 man på isen är man ju inställd på att försvara sig i första hand och det gör vi med bravur. Brinken har något skott på mål men ingenting som normalt kan klassas som ett powerplay.

Efter utvisningen är avklarad känns det ganska lugnt och vi lyckas stoppa Brinken redan i mittzon. När klockan visar 11:26 fullbordar Abbe ett äkta hat-trick, 3 raka mål på ca 11 minuter. Denna gång är det Östensson som får en passningspoäng och pucken går via ribban in i mål.

Matchen känns nu ganska avslagen och vi vill att klockan skall gå, 4-1 ledning känns ju ganska betryggande med mindre än 10 minuter kvar.
Abbe är dock inte klar än.
Vi spelar ut oss ur zon och Korpinen (som mest skjutit i plexiglaset) trampar in i anfall på högerkanten, bryter in i slottet och när alla tror att han skall skjuta (i plexit) so passar han Abbe på vänsterkanten som sätter den i krysset ur ganska dålig vinkel. Abbes fjärde för dagen, tid: 18:30.

Samma spelare stannar kvar på isen och Brinken får en puck på mål som Robban lägger bantarna på, Barklund som är på plats för att leka polis ser Gandalf the Grey åka fram och dumma sig för fjärde gången. Barklund säger åt honom att lägga av och knuffar bort honom från målet. Mickey D som inte har någon ödmjukhet i kroppen börjar käfta och plötsligt har Barklund bådas klubbor i handen. Domaren tycker att vi skall kyla ner oss på var sin sida om sekretariatet, tid; 18:50.

Tekningen sker i vår zon, i den högra cirkeln. Brinken vinner tekningen och på något sätt lyckas deras högerback få in pucken på mål och där är det mycket grötigt, Robban räddar första returen men samma spelare får en andra chans och lyckas då peta in 2-5.

Endast en minut återstår och inget dramatiskt händer.