Herrvets

DM 2018 JHC - Bålsta

Publicerad 2018-10-28 23:23
Bild1

Till min hjälp att få inspiration i skrivandet fick det bli en halv knäckebröds ring med rökt skinka och prästost.
Föra att inte bli torr i munnen så har jag även sällskap av en Innis & Gunn Rum Barrel Red Beer, 6,8%.

Tufft lottat, i år igen. DM spelas på hemmaplan mot Elitlaget Bålsta.
Rykten i korridoren har sagt att Bålsta har sett fram emot denna match troligen pga av att vårt A-lag slagit Bålsta både i serien och på försäsongen.

Lite tunt på backsidan idag så det fick bli 13 manna trupp denna gång.

MV Henrik Ullmark

VF Kai Kelloniemi
C David Lundgren
HF Matte Lindberg
VB Mathias Kronwall
HB Andreas Frydén

VF Mange Schou
C Jocke Hagernäs
HF Daniel Sörqvist
VB Thomas Hallin
HB Christian Bergman

VF Patrik Lindström
C Rikard Hedman
HF Conny Boudin

Försnacket i omklädningsrummet var att hela tiden åka skridskor. Forwards måste orka ligga på deras puckförare så de inte får tid att slå perfekta passningar.

Vi börjar matchen riktigt bra och deras målvakt får känna på pucken vid flera tillfällen redan i inledningen.
Efter 1.37 drar Bålsta på sig en hakningsutvisning och vi får spela ett tidigt PP.
Bålsta är skickliga och spelar ett mycket bra boxplay som gör att vi inte får så många bra avslut.
Vi spelar dock hela PP spelet i rätt zon och vi har en bra känsla i laget.

Ca 4 minuter senare åker Hedman ut för en olycklig bentackling. Han upptäcker ssmotståndaren lite för sent och hinner inte undan.
Rikard är den som smällen tar mest illa för och han tar gladeligen 2 minuter vila för att låta knät vila.

Bålsta är ett skickligt lag och de har ett mycket bra första PP. Vi är pigga i benen och jobbar hårt för att göra det svårt för dom.
De har flera bra skottlägen i mitten av slottet men puckarna tar på täckande backar och Ullmark behöver inte ens nudda pucken.
I samma sekund som Rikard kommer tillbaka i spel slår Kronwall ut en puck över sargen och får vila 2 minuter för puck-out.
Känns lite oroligt nu när vi lyckats döda 2 minuter trots att Bålsta spelat bra och sedan få 2 minuter boxplay igen.
David går ner på Kronwalls backplats och heroiskt sliter vi fortsatt mycket bra i försvaret och kan vid flera tillfällen få ut pucken ur zon för att byta in nytt manskap.

Med Kronwall tillbaka i spel börjar vi snart ta över mer och mer av spelet. Forwards jagar och stressar Bålstas backar till flera misstag i deras egen zon. Vi vinner oerhört många puckar i hörnen och när Bålsta väl får ut pucken ur egen zon så vinner vi oftast tillbaka pucken i mittzon.
Vi spelar nu riktigt bra styrspel och försvarsspel över hela banan.
När klockan visar 12:16 är det dags för vårt andra PP för dagen och det passar fint just nu då vi är inne i en period där vi spelar helt felfri ishockey. Tyvärr varar inte PP-spelet så länge för Günter drar på sig en fasthållning bara 34 sekunder in i PP-spelet.
Nu blir det spel 4 mot 4 i stället.

Vi äger spelet och har mest puck och klart flest chanser även i 4 mot 4. Klockan tickar på och det känns riktigt bra.
Bålsta som kom till start med 10 utespelare börjar se lite trötta ut. Bra pepp i båset gör att vi skall fortsätta trampa mycket skridskor och göra det svårt för Bålsta. Tålamod är viktigt nu, inte ha för bråttom att vilja sätta dit gummit.

När bara minuten återstår av första perioden har vi åter ett långt anfall med mycket bra spel i Bålstas zon. David, Matte och Kai verkar ha riktigt roligt på isen då Kai passar Matte, som står i favoritpositionen bakom mål. Matte går till attack och trycker pucken mot mål, Bålstas keeper står i vägen men vet inte vart pucken är förrän David tagit hand om returen och tryckt in 1-0. Glädjetjut från båset och alla känner ett visst lugn. Alltid skönt att ha ledningen i paus.

Resultat första perioden: 1-0
Skott: 17-8

Paus och Jonsson drar ut Rolban på en tur så vi knallar in i omklädningsrummet.

I pausen berömmer vi varandra för det utmärkta spelet. Ullmark har sett stabil ut och har väl åtminstone gjort ett par riktigt bra räddningar.
Vi pratar om att fortsätta spela som vi spelat. Forwards skall fortsätta åka mycket skridskor och checka hårt på deras puckförare.
Vi pratar också om att vi måste göra vårt allra bästa med att hålla oss från utvisningsbåset, i PP är Bålsta riktigt bra.

Dags för tekning i mitten, på nyspolad is och det smäller till redan i första bytet.
Det är åter ett samarbete mellan Kai och Matte Lindberg som slutar med att Kronwall sätter dit 2-0, tid: 58 sekunder.

In med andra linen med Jocke, Mange och Sören. Bara 24 sekunder efter Krokens balja stänker Jocke in 3-0 med ett rappt handledsskott i bortre krysset, passen kom från Sören. Nu känns det oerhört skönt med en 3-0 ledning mot ett helt klart favorit tippat Bålsta.

Vi fortsätter trumma på som vi gjort och Bålsta känns trötta. De hittar inget bra sätt att komma ur zon samlat. De försöker med en del långpassningar men det resulterar oftast i att vi erövrar pucken vid försvars blå.
Vi skjuter mycket och Bålstas målvakt är den enda i grön tröja som just nu håller siffrorna nere. Vi måste fortfarande vara noggranna i försvarsarbetet för om de får in en puck nu så kan vi bli darriga.

Ju längre tiden går desto fulare blir spelet. Inte jätte fult men det blir lite hårdare mot sargerna och lite mer små fasthållningar här och där.
Bergman blir tagen ganska hårt i anfallszon, Günter likaså. Bålsta kommer till anfall och Bergman blir fasthållen mot sargen och Bålstaspelaren lyckas få pucken till en medspelare som tar några skär in mot mitten och sätter dit 3-1. Då visar klockan 16:53.

3 minuter återstår och vi leder med 2. Detta måste vi klara. Sören åkte på arslet och slog i svanskotan och behöver stå över de sista minutrarna.
Hedman känner av knät sedan hans bentackling i första perren och han vilar också.
David och Jocke dubblar som center och Matte Lindberg och Conny turas om på högern. Det är lätt att det blir lite stökigt när man just möblerat om i femmorna men coach är tydlig med vem som skall in med vem och alla är lyhörda.

Tydligen var detta ett bra knep, redan i första bytet efter Bålstas första kasse trycker Conny in 4-1 efter pass från David.
2 ½ minut återstår av matchen och Bålsta ser ut att ha gett upp.
De får dock en ny chans när Kronwall åker ut för en Interference som var mycket tveksam.
18:36 på klockan och Conny är redo att ta en backplats bredvid Frydén men manskapet som börjar i boxplay är Bergman, Günter, Matte Lindberg och Mange Schou. Det bli nästan komiskt när vi faktiskt spelar boxplay i anfallszon och Bålsta ställer upp med en 5-manna box medans vi rullar runt och spelar pucken med bara 4 man.

RESULTAT: 4-1

SKOTT: 42-16

Thomas Barklund
Reklambild hockeyskola
Anmälan till Tre Kronor Hockeyskolan 2019/20
Kronwall 19
Anmälan till Kronwall Hockey Camp 2019
Md j rf lla hc banner webshop  002
Järfälla HC Webshop
Jhclogga
Medlemskap Järfälla Hockey Club 2018/2019
Md jarfallahc  003
Md bild
Samla bonus till dig och Järfälla Hockey
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub