Herrvets

Järfälla HC - Kallhälls IF

Publicerad 2017-11-26 23:10
Seriematch +35 Div. 2 Norra

Idag kurrade det lite i magen när det var dags att sätta sig att skriva detta. Whiskeyn fick byta plats med en halv knäckebrödsring med pepparsalami, till detta en iskall Ship full of IPA.

Derby dags och kommunrivalen KIF kommer på besök. Förlusten i seriepremiären för två år sedan svider fortfarande och med ett antal tilltänkta spelare som tackat nej gjorde att vi stäkte upp laget en aning.

MV Henrik Ullmark

VF Andreas Frydén
C David Lundgren
HF Matte Lindberg
VB Mathias Kronwall
HB Peter Karlsson

VF Johan Boyle
C Christian Bergman
HF Conny Boudin
VB Mats Jonsson
HB Abbe Frylén

VF Björn Gigg
C Fredrik Östman
HF Michael Östensson
VB Juha Venho
HB Ante Strömqvist

En stark förstalina som coach trodde mycket på innan nedsläpp men poängbäst blev faktiskt andralinan.

Matchen drar igång och vi sätter tryck på dom från första början. Alla tre femmorna får en bra start och redan efter 3:52, i andrafemmans andra byte tar vi ledningen med 1-0. Målet görs av vår blivande överste löjtnant, framspelad av Conny som slår en finfin snett-inåt-bakåt passning till en ren Boyle i slottet.

God stämning råder och vi dominerar matchinledningen helt. efter 5:08 håller Matte Jonsson i lite för länge och rättvisan dömer en tvåa.
Matchens första boxplay inleds av tredjefemman som krigar bra och får ut pucken ganska lätt vid flera tillfällen. När sedan förstafemman tar vid med Frydén och David i kedjan så håller de puck i Kifens zon hela bytet och klockan rullar på. Andra femman får tekning i anfall och Bergman tar Mattes backplats, pucken hålls mestadels fortfarande i deras zon och 29 sekunder efter Mattes återträde på plan gör vi 2-0 genom det nykomponerade radarparet Boyle-Conny. Det är återigen Boyle som nätar på pass från Conny som efter 7:37 in i matchen har fler assistpoäng än han brukar ha passningar i en hel match.

Vi spelar bra, kanske lite för bra vilket medför att självförtroendet stiger hos många. Tyvärr resulterar detta som så ofta i att tappade puckar i anfall gör att det ofta blir 2 mot 1 lägen bakåt. Avsluten är dock få men Henke får visa vad han går för vid några tillfällen.

Då Östensson efter 8:34 åker ut för tackling efter ett onödigt "fullföljande" i anfallszon blir det dags för dagens andra boxplay.
Med det förra boxplayet i minnet känns det som om det inte bör vara något problem denna gången heller men Kallhällsgrabbarna får ett betydligt bättre PP där de faktiskt tillbringar stora delar av dessa två minuter i vår zon. Första femman med Matte och David på isen med backarna, spelar ut snyggt och Matte blir frispelad på vänstarkanten och kommer helt fri mot deras målvakt. Matte gör en kroppsfint vänster, drar höger och skall lägga in en enkel backhand bakom deras keeper som är helt ute och cyklar, på något märkligt sätt tar pucken i stolpen insida och studsar tillbaka. Pucken dansar på mållinjen både innan och efter själva kontakten med stolpen. Det var som om de hade monterad en transparent plastskiva på mållinjen.

När 11:25 passerat av första perioden är det dags för vårt första PP för dagen och även om vi är i anfallszon hela tiden såg det ut som det brukar i PP. Många pass över centrallinjen men alldeles för få avslut. Uddlöst och sömnigt är sammanfattningen.

15 sekunder efter att Kifen blir fulltaliga kommer till slut det efterlängtade 3-0 målet. Det är nästan en kopia på 1-0 målet, Andreas Frydén slår en perfekt pass snett-inåt-bakåt till Matte som inte kan missa i detta läget.

32 sekunder senare står klockan på 14:12 och vi får ett PP till. Nu tror alla att vi kommer sätta en puck till. Tredjefemman börjar PP-spelet och Björn Gigg har ett mycket bra läge men får inte riktigt till avslutet. Annars händer inget speciellt och snart är det 5 mot 5 spel igen.
Med 1,5 minut kvar av perioden drar Conny på sig en tvåa för en slashing men inget häpnadsväckande händer under kvarvarande del av perioden.

Resultat period 1: 3-0
Skott: 11-7

I pausen pratades mest om att sluta hacka och haka för det kändes som att andra halvan av perioden bestod av för många petiga utvisningar där filmande och ibland skrikande kallhällare lyckades få domarnas sympatier. Om vi håller oss på banan så är detta inget problem.

Förstafemman trollar vidare och snurrar runt i Kifens zon och de lyckas inte ens ta sig ut ur zon. Deras räddning är att Frydéns sikte var helt felinställt idag så de fick pusta ut och byta in fräscha gubbar varje gång han sköt deras målvakt rakt i magen.
I deras andra byte i perioden gör David 4-0, assisterad av Matte och nu känns allt som det skall.

25 sekunder efter detta gör Boyle sitt tredje för dagen, återigen assisterad av Conny samt att Bergman tigger till sig en dubbelass.
5-0 och klockan visar 3:33.

Nu gör vi allt det som vi sa i paus att vi inte skulle göra. Först ut är Juha som trots Ante som övervakare inte kan hålla sig från finkan.
2 minuter för tackling. 1:40 senare blir det 3 mot 5 då Kronwall åker ut för fasthållning.
3 mot fem i ca 20 sekunder är inget vi oroar oss för men när David åker för slashing efter 7:27 blir det 3 mot 5 i nästan 50 sekunder.
Detta bli oss övermäktigt och de sätter sin första till 5-1 bara 9 sekunder efter tekning. 4 mot 5 väntar i ytterligare 1:51 och de sätter faktiskt då 5-2 bakom Henke. Ett välriktat isskott från backplats letar sig in vid Henkes vänstra stolprot.

Efter 10:18 spelar Ante ut en snygg rak pass i mitten och Giggen är helt ren. Han hakas lite just då avslutet skall komma och domaren dömer straff. Giggen får chansen att lägga den själv och han ser något nervös ut när pipan ljuder.
Avslut blir det men pucken blir lite låg och deras målvakt som gick ner i V tidigt fick den på sitt vänstra benskydd.

11:39 in i andra får vi åter chans i PP. Denna gång spelar förstalinan mycket bra men deras keeper gör en del helt sjuka räddningar. Frydén har ett bra avslut mot klubbkrysset men pucken tar i knoppen och styrs ner i hörnet. 12:45 åker Boyle för fasthållning och det är spel 4-4 i 54 sekunder. Detta borde gynna oss då det blir lite mer plats att röra sig på men inget bra händer här. Kallhäll får PP i dryga minuten och när det återstår ca 10 sekunder i boxplay slår Abbe en långpass till Conny som kommer fri och sätter ett distinkt skott i nättaket. 6-2 efter 14:35.

Boyle kommer ut på isen och hinner vara inne i exakt 17 sekunder när han åker ut igen för en slashing. Något förvånande då det som ekar i hela hallen är Kif-.spelarens eftersläng på Boyles benskydd. Boxplayet är bra och de sista 5 minutrarna av matchen rinner iväg utan att något minnesvärt händer.

RESULTAT: 6-2
SKOTT: 29-15

Thomas Barklund
Reklambild hockeyskola
Anmälan till Tre Kronor Hockeyskolan 2019/20
Kronwall 19
Anmälan till Kronwall Hockey Camp 2019
Md j rf lla hc banner webshop  002
Järfälla HC Webshop
Jhclogga
Medlemskap Järfälla Hockey Club 2018/2019
Md jarfallahc  003
Md bild
Samla bonus till dig och Järfälla Hockey
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub