Herrvets

Järfälla Vets - Skå IK

Publicerad 2017-11-13 00:16
Seriematch +35 Div. 1 Norra

Gameday och en iskall Ship full of IPA samt en alldeles nyöppnad Nikka Coffee Grain inköpt i Japan får hjälpa till med inspirationen.

Nu skall seriepremiären i division 1 betas av. Motståndet för dagen är Bygdegårdsföreningen från Mälaröarna, SKÅ IK.
Mailkonversation tidigare med dagens motståndare gjorde det möjligt för oss att spela med underårig spelare då motståndarna tänkt ta med en målvakt som ännu inte fyllt 35 år.
14 man kallade till match och ett sent avhopp från Kastevik som lider av syltrygg gjorde att följande manskap kom till start.

MV Henrik Ullmark

C David Lundgren
VF Rikard Hedman (junis)
HF Matte Lindberg
VB Mattias Kronwall
HB Abbe Frylén

C Christian Bergman
VF Duke Aschan
HF Conny Boudin
VB Juha Venho
HB Andreas Frydén

C Fredrik Östman
VF Kai Kelloniemi
HF Daniel Sörqvist

Gameplan bestod av en enda sak, våga ligga högt på deras backar i anfallszon och stressa dom till misstag. Bra lag blir oftast ännu bättre om deras backar får gott om tid att slå en lång första pass.

Första perioden drar igång med endast en domare på is, den andra kom sent.
Första linan börjar med pigga ben och sug i blicken. Spelet flyttas omedelbart från mitten till anfall och Hedman som är jobbig att möta har till främsta uppgift att stressa hårt. Han sliter och hjälper David i högra hörnet som vinner puck och passar till Matte mitt i slottet och därifrån missar han sällan. 1-0 redan efter 35 sekunder.

Andra femman tar plats på isen och gör att mycket bra byte dom med. Tredje linan tar över och gör också ett kanonbyte. Vi har börjat matchen mycket bra, sliter hårt och stressar deras backar och Skå kommer inte till anfall.
Förstalinans andra byte betyder även Mattes andra mål för kvällen. Frydén vågar stå kvar på blå och vinner puck precis på linjen, han drar en gubbe och lägger en kort enkel pass till Matte som återfinns mitt i slottet och som jag skrev tidigare, därifrån missar han sällan. 2-0 efter 2:41.

Skå kände sig lite tagna på sängen men börjar nu ta sig i kragen och spelar bättre. Ca 6 minuter rullar iväg tills Juha drar på sig en fasthållning och får 2 minuter på botbänken. Coach kastar om lite och sätter David på backplats tillsammans med Frydén. Matte och Rikard tar topplatserna i boxen. Tyvärr slutar detta med att Matte åker ut för hakning och 3 mot 5 väntar i 1 minut och 38 sekunder.
Conny går in med Abbe och Kronwall och ett bländande boxplay visas upp.
Conny sliter som ett djur och lyckas till och med jaga en puck till anfallszon så backarna kan byta. In med Frydén och David som senare får hjälp av Hedman då Conny kommer på byte. Vi fortsätter kriga bra och Henke gör flera mycket fina räddningar.

En tilltrasslad situation där Skå tycker sig ha gjort mål men målburen är ur sitt läge slutar med att Skå får straff.
Straffskytten har fått för sig att han skall lura Henke med några dragningar men Henke står iskallt kvar och får pucken i famnen på ett tämligen värdelöst avslut.
Conny, Abbe och Krowall får åter förtroende i boxplayet och Henke lägger vantarna på pucken då det endast återstår 4 sekunder av Juhas utvisning har vi tek till vänster om Henke. Vi klarar oss tiden ut på den första 2-minutaren men tyvärr lyckas till slut Älgekrans sätta 2-1 då det endast återstår 9 sekunder av Mattes utvisning.

Nu har Skå fått blodad tand och vårt momentum vi hade de första 8 minuterna är som bortblåst. Vi blir stressade i egen zon och lägger många puckar till icing. klockan visar 12:47 när Abbe drar på sig en fasthållning och nytt boxplay väntar. Lite omkastning och David får spela back med Kronwall denna gång. Mycket bra boxplay och Skå får ingen utdelning.

Skå jobbar på och är det bättre laget till de får en fasthållningsutvisning med ca 3 minuter kvar av första perren.
Lite PP toppning där första och andra får dela på jobbet resulterar i en andra utvisning för Skå och det är vår tur att spela 5 mot 3 i 48 sekunder.
Lite väl stillastående spel där vi försöker spela in pucken för avslut i slottet misslyckas och de flesta puckarna kommer från backplats men styrs undan av ett benskydd eller skridsko. Tredjelinan får sista bytet i perioden i spel 5 mot 4 men inte heller dom lyckas trots flera hyffsade chanser.

RESLUTAT: 2-1
SKOTT: 12-13

Robban som även denna vecka tjatat till sig Rolbarollen spolar isen i paus, detta tycker Abbe är dumt för han tyckte att Skås 10-manna uppställning tjänar mer på den extra vilan än vad vi gör.

I den andra perioden är det Skå som börjar bäst. Vi är lätt nedtryckta i egen zon då Conny lyckas stöta pucken förbi deras back vid blålinjen och med pigga ben hinner han ifatt pucken och lyckas trycka sig in framför mål och peta in en enkel backhand mellan benen på deras keeper mitt i hans sidledförflyttning. 3-1 på tavlan efter 1:50.

Tyvärr lyckas Skå med en snabb reducering då de gör 3-2 bara 1:21 efter Connys kasse.
20 sekunder senare har vi åter PP men tyvärr slutar detta PP som de flesta av våra PP gör, mållöst.
Skå jobbar på och är bättre än oss nu. Vi lyckas intre stressa deras puckförare i deras zon och de lyckas med flera långa pass på fiskande forwards. I ett hemjobb just i en sådan situation blir Frydén utvisad för fasthållning och boxplay väntar efter 6:08.

Återigen får David spela back då de som syndar för dagen mestadels varit backar. Vi står upp bra i boxplay men en puck som ändrar riktning precis framför Henke letar sig oturligt nog in i nätet mellan benen efter ca 1 minuts spel. 3-3 efter 7:01.

När sedan Juha drar på sig dagens andra för tripping bara 42 sekunder efter målet känns det lite tungt att återigen spela boxplay.
David spelar back (igen), och lite omkastning i kedjorna för att hitta de starkaste defensiva kombinationerna gör att vi klarar detta boxplay utan några större besvär, vi har till och med ett par anfall. Vid ett tillfälle kommer Matte loss med Abbe på kanten i en 2 mot 1 läge men Abbe skjuter alldeles för högt.

Detta ger energi åt laget och vi känner att vi har piggare ben än Skå och vi börjar återta initiativet mer och mer. Efter 12:19 är det tyvärr dags för Juhas tredje 2-minutare för dagen och domarna borde sagt åt honom att duscha men hade inte koll på det (heller). Vi fortsätter att spela bra även om vi är en man mindre och Juha är snart tillbaka i spel.

Många utvisningar har gjort att några fått vila lite mer än andra och när tredje linan med Östman, Kai och Sören kommer in med pigga ben borde vi fått PP vid flera tillfällen. Istället blir det 4 mot 4 då Östman överdriver ett skrik när han blir crosscheckad och åker ut för diving.

Spel 4 mot 4 med 4:50 kvar och David och Matte börjar med Abbe och Kronwall. Mycket bra byte då Matte är mycket nära att sätta 4-3 då pucken tar i stolpen insida och dansar på mållinjen. Bra tryck och Hedman kör med Conny tillsammans med Frydén och Juha. de ligger på hårt och har hela bytet i anfallszon. In med David, Matte, Abbe och Kronwall igen de fortsätter 4 mot 4 spelet som om vi är 6 mot 3. Skå börjar vissna både i humör och lår men lyckas ändå kriga tiden ut.

SLUTRESULTAT: 3-3
SKOTT: 27-20


Thomas Barklund
Kronwall 19
Anmälan till Kronwall Hockey Camp 2019
Md j rf lla hc banner webshop  002
Järfälla HC Webshop
Md tre kronor hokceyskola
Anmälan till Tre Kronor Hockeyskolan 2018-2019
Jhclogga
Medlemskap Järfälla Hockey Club 2018/2019
Md jarfallahc  003
Md bild
Samla bonus till dig och Järfälla Hockey
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub