Herrvets

Järfälla Vets - Sollentuna Vets

Publicerad 2017-10-29 23:01
DM Första omgången

Att vi skulle få en tuff match idag, det visste vi redan på veteranförbundets upptaktsmöte när vi såg lottningen.
Sollentuna vann DM förra året och slutade som femma i +35 Elit.
Att vi sedan har Kronwall och Lundgren på skadelistan, Frylén på meslistan och Klingsell på "jag har ingen lust-listan" och Kastevik på semester, gör ju inte saken bättre.

Till slut kom vi till start med 13 man, varav en debutant som aldrig förut spelat en hockeymatch.

MV Niklas Tholander

VF Johan Boyle
C David Lundgren
HF Mattias Lindberg
VB Andreas Frydén
HB Ante Strömqvist

VF Johan Sparrdal
C Chrille Bergman
HF Conny Boudin
VB Anders Carlblom
HB Duke Aschan

VF Henrik Andersson (debutant)
C Fredrik Östman
HF Daniel Sörqvist

En titt i Sollentunas omklädningsrum innan match och en massa kända Reunionspelare hälsar artigt.
Rolle i kassen, bröderna Falk, Jocke Henriksson, Jonas Kärnström, Petter Berglund och Mikael Signevik är med i laget.

Nåväl, vi vet att med en bra start och lite medstuds så kan vi slå vilket lag som helst, eller som vi också brukar uttrycka det, "Dom har också en dålig målvakt".

Vi börjar lite trevande och vi får snabbt kvitto på att dom är duktiga, framförallt från mittlinjen och framåt.
Efter 2:59 åker Sollentuna på en fasthållning och vi får en chans i PP. Tyvärr ser PP-spelet ut som förra året med alldeles för få puckar på kassen.
Bara 39 sekunder efter att Sollentuna blir fulltaliga sätter dom 0-1 bakom Tholle i kassen.
Bara 25 sekunder senare sätter dom 0-2 med ett klapp-klapp spel mitt i slottet och ett avslut i de högre regionerna.

Vi har innan match sagt att vi måste våga ligga nära deras puckförare i deras zon för att försöka stressa dom till misstag, Conny ser pigg ut och jagar ensam på en nästan-icing och stressar deras back till den grad att Conny lyckas på ett märkligt sätt vid ett ihopslag slå pucken ur hans kontroll rakt i mål eftersom Rolle i deras kasse inte ens tittade åt det hållet. 1-2 med 6:37 spelat, alltså bara 34 sekunder efter deras senaste mål.

Det blev riktigt bra stämning i båset efter detta mål och alla kände att vi kunde hänga fler om vi bara jobbade på efter game-plan.
11:04 åker Conny ut för fasthållning och vi skall spela vårt första boxplay för säsongen.
Vi spelar ganska bra 4 mot 5 och lyckas rensa puck ur zon samtidigt som Tholle ser trygg ut och tar många avslut som kommer utifrån.

Strax efter Conny suttit av sitt straff lyckas första linan med Boyle, David och Matte bita sig fast i anfall och med ett ganska rörigt spel runt och framför buren kommer Ante Strömqvist till ett avslut i slottet som nyförvärvet Matte Lindberg petar in 2-2 på returen. NU HAR VI HÄNG.

Vi fortsätter med ett bra försvarsspel men lyckas sällan ta oss till anfall i samlad trupp. Ofta blir det en eller två spelare över blå och resten tar byte. 14:06 visar klockan då ett annat nyförvärv, Andreas Frydén drar på sig en tripping i sarghörnet och nytt boxplay väntar.
Vi krigar och slår ifrån, krigar och slår ifrån. Tholle gör sitt men efter ca 1,5 minut i boxplay tar Sollentuna på nytt ledningen.

Vi fortsätter kriga bra men fastnar lite för ofta i mittzon då vi för ofta väljer en svårare pass som då inte sitter på bladet och vi tappar fart i anfalsspelet. Många krångliga situationer uppstår då felpassarna blir fler och fler men 2-3 står sig perioden ut.
Robban som ÄLSKAR att köra rolba drar av isen i paus och vi får en längre välbehövlig vila mellan perioderna.

Resultat: 2-3
Skott: 11-25

Paussnacket handlade om att spela tråkigare, sarg ut och jaga eller en icing och tekning i egen zon. Våga stressa deras backar men inte hamna för djupt med alla forwards då Sollentuna är bra på att komma med tre man över blå hela tiden.

I stället för att jaga en kvittering lyckas SHC att öka på till 2-4 redan efter 1 minut och 20 sekunder.
3 minuter senare drar Sollentuna på sig dagens andra utvisning och vi möblerar om lite. Carlblom lämnar backplatsen till David och Sören hoppar in med Boyle och Matte samtidigt som Henrik och Östman får vila.
Resultatet av detta blev uddlöst och resultatlöst, vi schabblar i egen zon och dom jobbar hårt med 4 man och med 6 sekunder kvar på utvisningen gör Sollentuna ett shorthanded goal och ökar på till 2-5.

När halva perioden återstår så frågar jag om alla orkar och kommer man orka om vi går ner på 2 femmor ett tag för att försöka få in ett par puckar. Sagt och gjort, Bergman tar en backplats med Duke och Östman går in som center i andra. Sören är sugen men får vila lite och jag säger åt alla att säga till om man blir trött.

11:13 står på klockan då vi förtjänstfullt får med oss en utvisning och nu skulle det sitta bra med en reducering.
12:06, en man mer på plan men SHC ökar till 2-6 på en kontring.
10 sekunder senare och en felpass gör att SHC får ännu ett mål med en man mindre på isen. 2-7.

Ett mycket mörkt PP som slutar 0-2 istället för 1-0. Det är fortfarande gott om tid kvar och så länge vi inte ger bort puckarna så vet vi att vi kan skaka dom. När Bergman sedan missar puck och ger bort gummit mitt i eget slott sätter som 2-8 bakom Tholle som inte alls var beredd på den. Nu var det första gången Tholle hördes upp till simhallen ungefär, det var också nära att han slog av sin klubba mot sargen.

Nu gick vi tillbaka till grunduppställningen och Sören som fick vila nästan 5 minuter var pigg som en lärka när han trampar sig fri men bli nerdragen och likt en torped störtade Sören rakt in i deras målvakt. STRAFF utdömt.

Sören vill inte lägga den och coach kastar in Matte L som ganska enkelt gör 3-8, nu är det 4:32 kvar av matchen.

Paussnacket om enkla rensningar sarg ut var som bortblåst och Duke blir av med pucken till vänster om Tholle och Petter Berglund sätter sin femte för dagen, 3-9.

Förstalinan har ett ganska bra anfall strax efter och Matte är nära att sätta sin 3:e för kvällen men pucken tar i masken på Rolle och sedan är det tumult framför mål och två spelare ligger på honom. Rolle som har en ischias nerv som spökat lite blir liggande kvar på isen och vi tror nästan att SHC måste dra lott bland utespelarna om vem som skall spela klart sista 2 ½ minuterna som burväktare. Rolle skakar dock av sig och slutför matchen.

Nu tänker alla att han nog är darrig och kan släppa in vad som helst, men det hela slutar tyvärr med att Sollentuna gör 3-10 och vi torskar stort.

Resultat: 3-10
Skott: 24-48

Analysen är enkel: 3 mål i baken i PP när vi borde gjort kanske 2, då hade det varit 5-7 i stället. Om vi hade följt gameplan och rensat enkelt och spelat tråkigt ut ur egen zon eftersom 5 av deras mål görs på klockrena passar eller schabbel i egen zon, ja då hade resultatet varit ännu jämnare.

Sånt är livet, vi får göra som Elofsson sa, Bryta ihop och komma igen. Nu blickar vi framåt och ser till att göra bra ifrån oss i serien istället. Det är ju den som räknas, eller?

Thomas Barklund
Kronwall 19
Anmälan till Kronwall Hockey Camp 2019
Md j rf lla hc banner webshop  002
Järfälla HC Webshop
Md tre kronor hokceyskola
Anmälan till Tre Kronor Hockeyskolan 2018-2019
Jhclogga
Medlemskap Järfälla Hockey Club 2018/2019
Md jarfallahc  003
Md bild
Samla bonus till dig och Järfälla Hockey
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub