VF Kai Kelloniemi
C Jocke Hagernäs
HF Per Svensson

Då SDE är bottenplacerade i serien kan jag skriva upp på att jag var en av dom som trodde att detta skulle bli en enkel match.
Viss underskattning kan även ha spridit sig till spelarna för SDE öppnar matchen i rasande tempo och stressar oss till enkla misstag och
redan i första bytet drar kringlan sin första indianare. SDE öppnar också målskyttet genom att göra 1-0 bakom Ullis efter 1:13.

Vi kämpar på och tar oss in i anfallszon men SDE är duktiga försvarsspelare och David råkar dra en klubba i fejjan på en av deras spelare och dagens första boxplay väntar. Vi kämpar hårt men kan tyvärr inte hålla tätt tiden ut och SDE gör 0-2 efter 1 minut och 57 sekunders PP-spel.

In med första formationen och David vinner tekningen till Matte som tar sig in i slottet och avslutar säkert i gubbhörnet, 1-2 efter 5:06.
Tyvärr blir inte glädjen långvarig då SDE gör 1-3 när vi har 4 gubbar som går på byte samtidigt.

8:37 visar matchuret då vi får chans att spela PP för första gången idag. Första linan med Boyle, David och Matte med Kringlan och Bergman på backplats spelar bra. SDE har dock ett mycket bra försvarsspel och en målvakt som är i zonen idag. Pucken bibehålls i anfallszon med många kreativa passningar genom slottet och några hyffsade avslut spelar dessa herrar hela PP:t utan att sätta dit den.

Nytt PP efter 13:13 och när SDE tar en tripping efter 14:14 har vi 1 minut i spel 5 mot 3.
54 sekunder räcker, då Kringlan krånglar in den efter assist från Bergman och Revisorn (Per), 2-3 med en kvart spelad av första perioden.

Efter 16:02 står Boyle parkerad framför SDE:s kasse och blir lite irriterad över en klubba som sticker fram mellan benen. Boyle tar tag i klubban och kastar iväg den ca 10 meter och Johan får åka och sätta sig i busebåset.
Nytt boxplay och SDE som redan satt en i numerärt överläge spelar bra även denna gång. SDE som har trafik framför Ullis gör det inte lätt för oss. När pucken sedan når backplats läggs den ner mot mål och styrs in av en välplacerad forward framför vår kasse. 2-4 när klockan visar 17:32.

Minuten senare kommer ett viktigt mål. Det är Mange Schou som gör 3-4 frampassad av Conny och Kastevik.
Innan perioden tar slut hinner SDE tra på sig sin fjärde utvisning och period 2 kommer starta med PP i 1 och 59.

Resultat: 3-4
Skott: 24-13

Spolning och paussnacket tas i omklädningsrummet.
Vi måste se upp med deras kontringar annars handlar det om att ha tålamod och trumma på, det känns som att vi orkar mer än dom och deras målvakt kommer till slut bli trött eller göra något misstag.

Starten i andra perren blev nästan lika katastrofal som inledningen av den första. PP-spel i nästan 2 muinuter men det är faktiskt SDE som trycker tillbaka oss och Kringlan passar på att slå ännu en indianare i egen zon.
Med 10 sekunder kvar på utvisningenhar vi ett enmansanfall, målvaktsblockering och tekning i SDE:s zon. Tordan och gänget i seket får problem med klockan och en ofrivillig paus på ca 5 minuter innan allt är i sin ordning igen.

SDE lyckas med en långpass och Ante får slita hårt i backcheckingen men lyckas inte riktigt ta sig hela vägen förbi och har inget annat val än att slasha hårt på hans klubba precis i avslutsögonblicket. Straff tilldöms.

Henke är lugn som en filbunke i kassen och har inga problem att ta straffen.

Nu kommer en period med mycket utvisningar.
SDE tacklar till sig 2 minuter efter 5:43.
Kastevik åker för hakning i anfallszon, 6:10 och spel 4 mot 4.

Conny kontrar sig loss på högerkanten och Mange störtar mot bortre, en lysande pass och direktavslut till 4-4 i spel 4 mot 4. Tiden visar då 6:53.
Direkt efter tekningen går SDE till anfall. Stökig situation framför vårt mål slutar med en total kortslutning då en av SDE:s spelare drar en cross-checking i ansiktet på en av våra backar, efter avblåsning. 5 minuter + 20 minuter och han har spelat klart för idag.

Spel 4 mot 3 väntar. Riktigt dåligt PP och snart är det 4 mot 4 igen. Revisorn vrider till knät på anfallsblå och får kasta in handduken för idag. Kastevik kommer tillbaks i spel samtidigt som SDE åker ut igen. Spel 5 mot 3 i 2 minuter men totalt uddlöst och resultatlöst.

Strax innan de får tillbaka sin fjärde gubbe igen åker Boyle ut för slashing. Just när det blir spel 4 mot 4 igen så är det en SDE spelare som sparkar undan fötterna för Juha, båda spelarna brakar in i Ullmark och Ante brinner till och sätter in en cross-checking på deras spelare som ligger i vårt mål. Båda domarna missar själva sparken och Ante är den enda som åker ut. Juha får en smäll i bakhuvudet och blir lite groggy.

Nu är det plötsligt spel 3 mot 4 i nästan 2 minuter. Bra boxplay men lite rörigt i båset med två skadade spelare och två i på botbänken.
Vi snackar om att inte falla in i SDE:s dåliga humör och försöka se att matchbilden är till vår fördel, ha tålamod och se till att spela rent och snyggt.

När busebåset är tomt på båda sidor och båda lagen spelar med fullt manskap igen känner Juha för att fortsätta spela.
När klockan visar 15:58 kommer ett förlösande mål. Matte sätter 5-4, assisterad av David och Juha.
När sedan SDE är dumma nog att ta sin åttonde utvisning med bara 2:22 kvar av matchen är det hela avgjort.