Herrvets

Kista Vets – JHC 5-5

Publicerad 2022-10-10 10:58
Vets Div 1 +35

Matchförberedelserna börjar med att försöka lura nån att stå i mål då ordinarie målvaktbesättning var sjuk eller bortrest. "Duke" tar på sig uppgiften och vi har tillslut två backpar tre kedjor och en målvakt. Tyvärr har vi vissa problem att komma in i Ishallen för att hämta just målvaktsutrustning, matchtröjor och annat, men Sören löste det med att våldgästa Herr Ordförande Barklund och låna en larmbricka.

Väl på plats i Husby ishall är stämningen god. Och vi drar upp något som kan liknas en matchplan, "Åk skridskor", "skjut på mål" hjälp varann osv osv…

Matchen börjar på bästa vis med 1-0 till oss redan i första bytet Mange Schou kan näta assisterad av Sören. Sedan följer några minuter där det känns som om vårt mål var lite turligt för Kista känns starkare och kan innan halva perioden är spelad både kvittera och ta ledningen med 3-1. Vi tar oss ändå in i matchen genom att faktiskt, som jag upplevde det i varjefall, ta korta byten och hålla upp tempot. Vi får också utdelning genom Hedman i tolfte minuten och vi reducerar till 3-2. Vi har också lokaliserat en spelare i Kista som är farlig i den, Född -88, "unge" 32:an. Och vi kanske lyckas stoppa honom lite bättre när vi väl konstaterat detta och är lite mer på vår vakt. Strax efter reduceringen åker Kista på en utvisning och vi får okej tryck i deras zon. Precis efter att de blivit fulltaliga kan vi kvittera till 3-3 genom Rickard Klar Assisterad av Bergman, då i fortsatt uppställt Powerplayspel i Kistas zon.

Vi kan även ta ledningen i skutet av perioden genom Silvio som i sekvensen innan blir hårt åtgången, men hämnas på bästa möjliga sätt genom att peta in pucken efter assist av Schou och Sören.

I andra perioden får kista en utvisning som vi inte kan förvalta till mål och de lyckas både kvittera och ta ledningen upp till 5-4 i elfte minuten. Sedan följer två Kistautvisningar och även en utvisning för oss där "Sparre" får sätta sig i 2 minuter. Kista åker sedan på ytterligare en utvisning men kan hålla undan. Vi tar en Time-out och kommer överens om att ta ut målisen vid en minut kvar om vi inte lyckats kvittera innan. Vi behöver inte sätta vår målvaktsplan i verket för Mange Schou tar sig fint förbi Kistaförsvaret och kan sätta dit 5-5 i 19:e minuten. Vi har sedan några chanser att vinna (Bland annat har Mange ett till läge liknande målet strax innan, men kommer inte riktigt loss lika fint och avslutet går utanför), även om Kista har några chanser också som Duke stoppar. Med 8 sekunder kvar åker Henrik "Kemisten" ut och det efter en match där han fått 2? Utvisningar med sig, men vi får anta att han inte anser att en match ska spelas bara på isen, man måste kolla lite hur det ser ut i utvisningsbåset också. Det är dock bara 8 sekunder kvar då och jag tror Kista fick till ett avslut som Duke motade och sen var matchen slut.

Matchens skam: Andrakedjan (där jag spelade) som hade dålig +/- statistik, även om Hedman gjorde ett mål.

Matchens hjältar: Såklart Duke, som kommer in och ställer sig i mål och gör det bra, Silvio som nu har utökat sin pucksamling hemma på bokhyllan, Kemisten som höll sig borta från utvisningsbåset ända till 19:52 i sista perioden och fick med sig två utvisningar och sist Mange Schou vars skriskotrampande gör stor nytta och hjälpte oss att inte förlora den här matchen.

Överlag känns det som att vår förmåga att hålla oss borta från utvisningsbåset trots att Kista kanske var lite starkare överlag gjorde att vi slapp åka hem med en förlust.