C Duke Aschan
HF Micke Lidén
VB Juha Venho
HB Peter Juhlén

45 minuter före matchstart är det 14 + Robban som sitter sugna i omklädningsrummet i den stora hallen på Lidingö.
Vem saknas? Just det, Duke. (som vanligt). Någon sa något om han troligen föddes efter utsatt tid för han är alltid sen.
Några minuter senare blir det ännu virrigare, Duke har åkt hela vägen från Kungsängen till Lidingö med allt i väskan utom ........Hjälmen.

Då domaren är sen (idag igen) så drar isvärmningen igång och värmer i sann "Canadian NHL-style" utan hjälm. Skit tufft.
Efter lite letande hittade dock vaktis en blå gammal Jofa-kruka med galler i Junior Small. Lite trixande med skruvmejsel och hjälmen ändrade form tillräckligt för att få ner den över Dukes skalle, gallret däremot satt i höjd med framtänderna ungefär.
-"Man tager vad man haver", sa Kajsa Varg.

Matchen startar bra och vi inleder med flera bra byten på alla tre femmorna. Både Oliwsson och Silvio överraskar samt att Conny ser pigg ut och Robban är vaken. Sex minuter in i perioden och Matte tar in puck på högerkanten och lägger ett lurigt skott mot bortre stolpen, Lidingökeepern har bra koll på stolparna slidar pucken till motsatt kant där Ante kommer i full kareta och kan lägga in 1-0 ur snäv vinkel på returen. Skön start.

Spelet flyter på ganska bra. Det böljar lite fram och tillbaka, mest fram. Lidingö som skridskovilligt kämpar hårt hemåt har alltid minst två gubbar hem. Både Matte i förstalinan och Conny i andra tar in mycket puck på högerkanten men kommer inte in i slottet. Deras backar lyckas hålla och utanför och Conny trampar, som så ofta förr, hela vägen runt kassen men inget riktigt bra läge kommer. Lidingö försvarar sig med hjärta och trycker ihop sig i fem-manna box. Ibland får de loss pucken och direkt drar deras vänsterforward ut på fisketur kring vår blålinje men vi är ofta med bra hem och spelet fastnar kring sargerna.

Vi börjar dock dra på oss en del utvisningar. Conny är först ut med en 2:a. Sedan är det Sören som bryter mot reglerna. I detta PP-spelet kommer deras 1-1 mål i en märklig situation. En rensning letar sig hela vägen till Robban i kassen. Robban stoppar pucken med klubban men står kvar med pucken framför kassen när Matte J trampar hem för att starta nytt anfall. Matte har fart med sig och vill ju ta med sig pucken runt kassen och tror ju att Robban skall lägga pucken i sidled så han får de med sig för det blir svårt att ta med sig pucken då den ligger rakt framför kassen.
Matte rundar kassen utan att ta med sig pucken och Robban står kvar med pucken 2 decimeter framför klubban när det kommer en påpasslig Lidingölirare och stöter till den så pucken glider in. Jag trodde Robban fått en stroke och tänkte ringa 112. Klockan visar nu 17:58

I samma byte tar Matte J fart från egen zon och transporterar pucken hela vägen ner i anfall, ner bakom mål och från hörnet ser han sin backkollega Peter gå mot bortre stolpen, Matte slår en pass som bryts och då har vi 4 spelare runt kassen eftersom varken Conny eller Sören tog Mattes eller Peter backplats. Silvio blir ensam kvar kring blå och Lidingö kontrar och sätter 2-1 på ett friläge, Tid: 18:32.

Resultat Period 1: 2-1
Skott: ? - ?

I paus försöker vi vara positiva då de fått två puckar helt gratis och vi har ändå en del schyssta chanser. Ha tålamod och vårda pucken. Det är helt OK att rensa till icing, vi måste inte alltid spela oss ur zon osv. osv.

Conny drar på sig en tidig utvisning och boxplayet funkar bra. Vi ligger på och kommer till anfall med 4 man på is. I slutet av utvisningen, efter ca 4 minuters spel tar Peter en puck i domarcirkeln och enligt äkta veteranmanér slår han en puck över till Matte J som backat hem till egen blå. Passningen är dock halvdan och hade passat bättre om Matte var rightare. Matte dräller till det när han skall ta pucken med skridskon och en forecheckande Lidingöspelare blir plötsligt helt ren med Robban. 3-1.

Uppställning i mitten och hela andra femman är på plats. Conny torskar tekningen och Lidingö går till anfall och på avslut. Konstigt och rörigt framför eget mål då det från båset ser ut som om Robban ligger på puck men domaren hävdar att den är lös. Lidingö har två spelare i målgården som stöter, trycker och petar till slut pucken in i mål. Nu är det 4-1 och det tog endast 15 sekunder från tek.

Nu spelar ganska skakigt, vi får inte ut puckarna då de fått blodad tand och ligger på hårt för att stressa våra backar i vår zon.
Anfallsspelarna har en viss tendens att vilja gå högt för att kunna få en långpass och komma i friläge vilket gör att backarna inte har någon att slå passar till när de stressas.

Runt 9 minuter spelade då Lidingö får en utvisning och vi skall spela PP. Förstafemman tar plats och parkerar i anfallszon. Hyffsad rörlighet och flera långa pass som korsar slottet gör att vi nu har ett grymt bra tryck på dom. Enda problemet just nu är att deras målvakt skulle kunna kandidera för en plats i OS-laget. Han gör många svettiga räddningar, både låga och höga.
Andra femman tar vid där första slutade, bra PP-spel med bra rörlighet och Silvio försöker parkera i ansiktet på målvakten. Peter K tar en utflykt ner bakom mål, bryter in och försöker tycka in den och mitt i detta kaos lyckas Peter till slut trycka in pucken mellan benen. Nu är det 4-2 och 10:21 spelade.

Nu känner vi ändå att vi är bättre, vi pratar positivt i båset och uppmanar alla att ha tålamod, det är lång tid kvar att göra flera mål på.
Tyvärr fortsätter deras målvakt att briljera och Matte som inte brukar missa mål i slottet har flera bra chanser i bra läge men den här killen tar ALLT.

När 15:36 är spelade uppstår ännu en märklig situation i vår zon. Jag har tagit båsdörren då Lalle fick springa och hämta tejp åt Julle och ser inte riktigt vad som händer. Jag hör domaren blåsa och inser att han blåser för mål. Ante som med två fingrar på bibeln svär på att pucken inte är i mål, den skall enligt honom ha tagit i burgaveln. Andra ögonvittnen till händelsen påstår annat. Då jumbotronen i Childhoodhallen var urkopplad och domaren inte kunde ringa en vän kunde vi inte annat än acceptera domslutet (dock något ovilligt).

Nu har vi en period där Ante skriker JAAAA, MÅÅÅÅÅL. Varje gång vi skjuter i plexit eller målvakten räddat. Herr Nordin från Solna tycker inte att detta är lika roligt som Ante och han tycker att vi skall tona ner oss en aning.

Med mindre än minuten kvar av matchen startar ett uppspel med en lång pass till Silvio som driver pucken till anfall. Han tar in pucken ett par meter ner i zon och skjuter, målvakten räddar men släppen en retur rakt ut som Matte J sätter. 5-3, 29 sekunder kvar och Silvio har fått en assistpoäng i sin livs första hockeymatch. GRYMT JOBBAT!

RESULTAT: 5-3
SKOTT: 31-32

Matte J har skickat in en officiell ursäkt över hans spelstatistik idag. Han menar att om han stannat hemma idag så hade vi vunnit med 2-1.