ster ker jhc 2017
En glad vinnare
Seriematch +35 Div. 2 Norra

En kort referat från söndagens match då det ypperliga dokumentet "Matchprotokoll" inte finns att tillgå i vissa av Stockholms ytterförorter.

Denna matchens laguttagning var tänkt som ett tillfälle då flera av våra träningsvilliga talanger som ännu ej hunnit spela någon match i livet skulle få en chans att spela. Så blev det också men att vi skulle ha 3 hela femmor med oss var grundtanken, inte 12 spelare.

#23 Kevin Walker (Debutant)

Vi börjar matchen som det var tänkt, i anfallszon. Österåker Jurassic är vana att spela försvar över hela banan, och det märks. Så fort vi transporterar puck från egen zon så ställer de om till försvar, i egen zon kör de en 5-manna box och lyckas utan tvekan med att hålla oss utanför slottet. Debutant Kevin Walker har tidigt en bra chans där han står parkerad framför mål, det är bara att lyfta in den, men då en puck väger mycket mer än en innebandyboll så har Kevin problem med att få upp den.

Debutant Lalle Thorén gör en mycket heroisk insats och visar gång på gång att det lönar sig att ha PT trots att 50-års festen snart är inom planeringsfas. Lalle vinner otroligt många puckar i sarghörnen.

Den tredje debutanten som skall lyftas fram är vår egen kemist, Henke Rundgren. Bara vid några få tillfällen borde han ha blivit utvisad men klarar sig utan straff. Med ett spel på gränsen av laglighet men med mycket vilja och engagemang hamnar han så småningom också i poängprotokollet.

Efter ca 10 minuters spel lyckas Jurassic tas sig hela vägen till vår zon med alla 5, en tveksam insats i höger sarghörn gör att de vinner en puck som passas in till en spelare som får tid på sig och prickskjuter in 1-0 bakom en ganska skymd Perre i mål.
Innan första perioden är över hinner Dinosaurierna från skärgården öka på till 2-0 då Duke glömmer bort att hålla kolla bakom ryggen och de lyckas få fram en puck till en fiskande spelare som sedan kommer helt fri mot mål.

Vi har några bra chanser i första perioden framförallt i PP men dålig trafik på mål och backavslut som inte ens träffar mål är modellen för dagen.

Resultat 2-0

Paussnacket handlar om att ha tålamod, trumma på som vanligt och se till att få puckarna på mål

Efter ca 3 minuters spel är det ändå dags för reducering. Kronwall passar Peter Karlsson som smugit ner mot höger cirkel och slänger in en puck som träffar Kemisten eller något annat, pucken ändrar riktning och ställer målvakten helt.

Vi försöker och försöker men kommer inte riktigt till. Med mindre än 10 minuter kvar lyckas ändå Bergman peta in 2-2 efter en retur som Abbe skapat. Efter detta kommer ett par griniga situationer. När Duke blivit utvisad för en tveksam hakning åker David ner bakom mål i anfallszon i spel 4 mot 5. Där får han en hög klubba rakt i fågelburen och snubblar samtidigt till så att det ser ut som om han gjort sig illa trots heltäckt ansikte. Abbe har då haft ögonen på någon av dinosaurierna som han tycker är ful eller nå´t, tumult uppstår och Abbe tar med sig en extra motståndare in på botbänken och spel 4 mot 4 väntar.

Kronwall tar tag i puck och med lite extra yta på plan så har inte Matte några problem att ta sig hela vägen och med en riktigt välriktad handledare i målisens plockhandskkryss tar vi ledning med 3-2. När alla lag är åter fulltagliga är Österåker nära att kvittera men Perre gör ett par kanonräddningar i ett mycket viktigt skede i matchen.

Coach tar time-out med ca 5 minuter kvar. Alla måste få vila lite och justera tillbaka till ordinarie uppställning.
Boyle är het och far som en igel fram och tillbaka (mest fram förståss) och har ett par riktigt fina anfall. Kronwall börjar avsluta mer mot mål och just vid en sådan situation kan Boyle peta in en retur och nu är det 4-2 med ca 3 minuter kvar.

Med minuten kvar har firma Boyle, Bergman, kemisten ett riktigt bra anfall med många fina insticks puckar framför mål och skott och returer. Kemisten har en puck i stolpen, strax efter ett nytt avslut där returen går ut till Bergman som skickar in 5-2 med endast 30 sekunder kvar av matchen.