Herrvets

Österåker Mariners - Järfälla Vets 3-0 (Div 1, 35+)

Publicerad 2023-01-17 08:25
En skitmatch i Österåker

Det var kanske inget direkt övertaggat gäng som satte på sin skydden i Österåker. Och sett till matchbilden borde vi nog varit åtminstone tre gånger mer taggade för att kunna gett Mariners en ordentlig match.

Vi har tre femmor så vi kan inte skylla på orken, eller det kan vi ju visst, men det blir inte trovärdigt.

Målis: Ullmark

Backar: Strömqvist, Östensson, Kemisten, Larsa, Jonas Erdestam (Premiär!) och Rikard Söderqvist

Kedjor: Silvio, Schou och Pablo

Kai, Korpinen och Henrik

Tomas E, Hedman och Gigg

När matchen startar känns det som att det borde bli rätt jämnt. Mariners ser inte så vassa ut och det känns överlag som att det går rätt långsamt.

Tyvärr ser vi ännu långsammare ut och vi har framförallt svårt att hålla pucken i laget och ta den framåt. Mariners däremot ligger tätt på oss och har betydligt enklare att ha ett ordnat spel. Det ger också utdelning i form av ett självmål bakom Ullmark, som annars är den enda med godkänt betyg i den här matchen. Vi får en chans i numerärt överläge, men pinsamt nog spelas nästan hela Mariners utvisning i vår egen zon. Det är nästan en lättnad när de blir fulltaliga och spelet återgår till att bli lite mer böljande, om än mer böljande in i Järfällas zon.

Trots att Mariners kunnat leda med fler mål, så står det bara 0-1 i halvtid och det är till stor del Ullmarks förtjänst i målet som räddar en hel del skott och andra lägen.

Backarna gör väl sitt jobb defensivt helt okej också med att hålla bort motståndarna och rensa framför mål. Det är våra uppspel och överlag kedjernas oförmåga att få fast pucken i Mariners zon som är det stora problemet.

Spolning i paus och det behövs, då isen var rätt dålig.

Vi kommer överens om att försöka vända på steken, det är ju bara 0-1 och det känns som om vi borde kunna höja oss och kanske hoppas på att Mariners tröttnar lite.

Man kan väl säga att det delvis lyckas, vi håller upp spelat något och forecheckar lite bättre vilket leder till lite mer pucktapp för Mariners. Vi har egentligen vårt första ordentliga anfall där vi passar runt i anfallszon fem minuter in i andra perioden.

Tyvärr mattas vår tillfälliga kvalitetshöjning av och Mariners kan göra både 2-0 och 3-0 i slutet av ett numerärt underläge för oss. (Kemisten åkte ut för otillåten tackling även om han enligt egen utsago bara var i vägen och det var motståndaren som åkte in i hans rygg) Hur det än var med det så består de sista fem minuterna av solorajder från vår sida i ett desperat försök att åtminstone få med oss ett mål hem till Järfälla.

Tiden rinner dock ut och vi står som förlorare med 0-3. Dessutom var duscharna kalla…. Jävla skit.

Lagledningen får ta en funderare på om man kan trolla om i femmorna, eller vad vi ska göra, det är bråttom också, match redan på Onsdag igen.

Henrik
Reklambild hockeyskola
Anmälan till Tre Kronor Hockeyskolan 2023/2024
Md 119788796 10158116056837862 5641186893197729168 o hemsidan
Järfälla Hockey Club kommer starta upp ett lag inom paraishockey/blindhockey. Paraishockey är ishockey för personer med funktionsnedsättning, vår verksamhet riktar sig till personer med synnedsättning vilket då heter blindhockey. Gå in på fliken paraishockey/blind hockey för att göra din intresseanmälan
Md logo 3x
Md xxl logotype primary green rgb  002
XXL Team Sales
Md banner affisch 250x300  003
Md jarfallahc  003
Md jhc logo ny igen
Stödmedlem 20/21
Md jhc logga stor
"Backa Järfälla"
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub