Herrvets

SERIESEGERN ÄR KLAR

Publicerad 2017-04-02 23:44
Sammandrag från JHC-Vets - CDH Undici

Idag var det seriefinal i +35 Div. 2 Norra. Förslust idagens match mot Undici och dom skulle ta hem seriesegern.
Rykten har gått om att Undici har några gamla Elitspelare i laget, bland dessa skulle Micke Samuelsson vara den ena.
Micke som tidigare spelat i Järfälla Ishall, då som NHL-proffs i Kronwall Stars.

Tittar man på samlade meriter så kommer vi till start med 5 f.d. div. 1 spelare.
Undici har 3 div. 1 spelare, 1 från Allsvenskan, 2 från SHL som haft proffskarriärer i Italien och Tyskland samt Samuelsson med 699 NHL-matcher och dessutom medlem i trippel guldklubben. Utöver detta har de en div 2 spelare som är talangscout åt Chicago Blackhawks.

Dagens lag.

MV Niklas Tholander

VF Johan Boyle
C David Lundgren
HF Kai Kelloniemi
VB Mathias Kronwall
HB Ante Strömqvist

VF Abbe Frylén
C Christian Bergman
HF Conny Boudin
VB Daniel Lundgren
HB Fredric Kastevik

VF Johan Sparrdal
C Duke Aschan
HF Daniel Sörqvist

Motivation slår klass och eftersom Undici endast kommer till spel med två femmor så vet vi att vi har chans om vi håller högt tempo.

Vi inleder matchen i ett bra tempo, alla sliter och kämpar och vi är det bättre laget och redan efter 3:45 gör Conny 1-0, framspelad av Chrille Bergman. Vi fortsätter spela bra och håller oss mestadels i anfallszon. När Undici anfaller kämpar vi hemåt och lyckas ofta bryta dom på egen blå och med 4 puckskickliga backar vänder vi spelet snabbt och kommer ofta samlade in i anfall.

Tredje linan kämpar på bra och Duke lyckas reta upp Samuelsson framför Undicis mål och båda för 2 minuters utvisning.
Efter ca 1 minuts 4 mot 4 spel står klockan på 8:32 när Abbe Frylén, lagets poängkung (i år igen) stänker in 2-0 efter en assist från David.

Efter 10:28, nästan exakt 1 minut efter Dukes första utvisning åker Duke ut igen, även denna gång för en slashing.
Vi har spelat bra boxplay under säsongen och det börjar riktigt bra även denna gång. När det gått ca en och en halv minut slår Micke Samuelsson en lysande pass/styrskott från höger backposiition in framför mål och ett otagbart avslut innebär 2-1, rättvist i detta läget.

Nu kommer vi in i en period i matchen där vi spelar mindre bra. Rörigt styrspel och alldeles för långt mellan lagdelarna samtidigt som vi kommer otakt i byten gör att Undici kommer allt fler farliga lägen. Backspelet är dock lysande vilket innebär att de mestadels kommer till avslut utanför slottet och dessa puckar är inget problem alls för Tholle som storspelar (som vanligt).

Efter 17:09 åker Conny ut 2 minuter för slashing och det är dags att gå back to basic och tänka 100% försvar. Denna gången går det bättre än förra gången och resultatet står sig perioden ut.

RESULTAT PERIOD 1
Skott 22-12
Mål 2-1

Paus snacket handlar om att fortsätta spela som vi inledde och avslutade den första perioden. Ta det lugnt med puck och spela och ha kul.

Andra drar igång och efter 2:24 sliter vi till oss ett PP när deras spelar slår klubban ur händerna på en av de våra.
Vi har till skillnad mot tidigare matcher ett mycket bra PP spel och Undici har stora svårigheter att få pucken ur egen zon.
Dock blir det mållöst i PP denna gång.

Bara 40 sekunder efter de blivit fulltaliga åker Sparre ut för en billig tripping. Bara dryga minuten senare står klockan på 6:11 när Conny råkar ha lite för hög klubba upp i ansiktstrakten på Micke Samuelsson och 3 mot 5 väntar i 52 sekunder. 32 sekunder senare åker David ut för en tripping och vi har plötsligt 3 man på botbänken samtidigt. Abbe, Kronwall och Ante inleder mycket stabilt i boxplay. Lagom stor box och vi är aggresiva ner i hörn endast på de puckar vi kan vara först på. Pucken går ur zon vid flera tillfällen och backarna kan byta medans Abbe spar på krafterna och spelar vidare. Undici har flera bra passningar genom slottet men kladdar lite för mycket i avslutsögonblicket och vi kan ofta få både back och målvakt i position innan skottet kommer. Vi reder ut det hela snyggt och snart är det 5 mot 5 igen.

Efter 9:30 tar Kastevik sin vanliga tur bakom eget mål och skär in framför kassen men åker på en schysst bröstvärmare från Micke Samuelsson, som tur är far pucken undan från slottet och Daniel Lundgren får tag i den. Han åker ut mot sargen med Micke i hasorna och det hela slutar med att en frustrerad Micke åker ut 2 minuter för roughing. Daniel säger åt honom att det lugnt, det är ju trots allt veteranhockey vi sysslar med, inte NHL eller SHL. Micke försöker vara spydig tillbaka och säger något om hockeykunnande och frågar Daniel hur han tycker det går och Daniel svarar att "Jag tycker det går rätt bra med tanke på mina förutsättningar, vad tycker du". Micke åker tyst över till utvisningsbåset.

Åter igen spelar vi ett mycket bättre PP-spel än vi gjort tidigare under säsongen men Undici har en målvakt som gör en hel del bra räddningar.
11:35 visar klockan då Samuelsson kommer tillbaka i spel, vi ligger fortfarande kvar i anfall och Abbe har puck i sarghörnet, han passar upp till Kastevik på backplats som tar några skär in i slottet och sätter 3-1 högt på målvaktens plocksida.

Undici tar Time-out och snackar ihop sig. Vad dom säger under dessa 30 sekunder vet jag inte men det blir nog inte som de tänkt när deras landslagsmeriterade Otto Marand (7 landskamper med Estland) 37 sekunder efter deras time-out.

Andra kedjan med Abbe, Chrille och Conny inleder och gör det bra. Tredjelinan med Sparre, Duke och Sören tar vid och gör det bättre.
Pucken dumpas ner i vänster sarghörn och Sparre forecheckar som en galning, Undicis back blir stressad av att ha Sparre i nacken och lägger en riktig indianare mitt i banan där Sören bryter in och kan sätta 4-1 ungefär lika högt som Kastevik satte 3;an.

6 minuter återstår av matchen och det känns väldigt tryggt just nu. Undici kommer in i vår zon vid några tillfällen men aldrig som ett samlat lag. Våra backar kan stöta tidigt och många anfall avslutas redan på vår blålinje.
Efter 15:58 står både Abbe, Bergman och Conny framför Undicis målvakt som sittandes och liggandes lyckas avvärja flera puckar på rad men det hela slutar med att Conny sätter sin andra balja för dagen och även denna gång är det Bergman som plockar assistpoängen.

Nu är det 4 minuter kvar och vi leder med 5-1 och inte ens Undici tror att detta skall kunna vändas till deras fördel. Vi spelar säkert och passar gärna hemåt till våra backar som börjar om från egen zon. Tiden är vår vän och snart är det hela slut och seriesegern är ett faktum.

RESULTAT
Skott: 40-22
Mål: 5-1

Efter matchen kommer Micke in i vårt omklädningsrum och ber om ursäkt för sitt beteende på isen och menar att det är svårt att hålla huvudet kallt när adrenalinet flödar. Han gratulerar till vår vinst och berömmer oss för en bra match. STORT.

Thomas Barklund
Reklambild hockeyskola
Anmälan till Tre Kronor Hockeyskolan 2023/2024
Md 119788796 10158116056837862 5641186893197729168 o hemsidan
Järfälla Hockey Club kommer starta upp ett lag inom paraishockey/blindhockey. Paraishockey är ishockey för personer med funktionsnedsättning, vår verksamhet riktar sig till personer med synnedsättning vilket då heter blindhockey. Gå in på fliken paraishockey/blind hockey för att göra din intresseanmälan
Md logo 3x
Md xxl logotype primary green rgb  002
XXL Team Sales
Md banner affisch 250x300  003
Md jarfallahc  003
Md jhc logo ny igen
Stödmedlem 20/21
Md jhc logga stor
"Backa Järfälla"
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub