Herrvets

Vallentuna - Järfälla Vets

Publicerad 2018-02-19 00:31
+35 Div. 1 Norra

Så här dagarna innan lön var det lite torka i skåpen men lite salta kex och en Melleruds Paradpilsner gör mig sällskap vid tangenterna.
Söndag och Game-day. Många veklingar som drabbats av man-Cold samt flera bortresta (utan beviljad ledighet).
Deltagaroviljan i laget medförde att ett av årets nyförvärv, Per Svensson, fick chans att dra på sig vår vackra uniform.
11 + keeper kom till start.

MV Niklas Tholander

VF Johan Boyle
C David Lundgren
HF Matte Lindberg
VB Juha Venho
HB Chrille Bergman

VF Rickard Hedman
C Jocke Hagernäs
HF Mange Schou
VB Matte Jonsson
HB Duke Aschan

VF Perre Svensson

Innan matchstart var Vallentunas ledare i vårt omklädningsrum och skröt om hur de slagit ut både Nacka och Tumba ur DM och sedan gått på pumpen mot Sollentuna. Sollentuna var ju de som slog ut oss i första omgången.
Skrytsnacken var säker meningen som skrämseltaktik och vi tänkte oss att vända det till positiv energi i laget.

Väl på is fick vi in lite puckar och en ordentlig isuppvärmning från hörnen kund genomföras. Coach gjorde som brukligt, en snabb analys av motståndarmålvakten som var längre än Chara och bredare än LT31:a. Svagheten verkade ligga i låga puckar mellan benen eller knähögt bredvid då han hade tendens till att gå ner i v-stil på alla avslut, även de höga. Storleken gjorde att det såg ut att gå ganska långsamt att gå ner med tanke på hans enorma uppsyn.

Vi börjar med pigga ben och mord i blicken. Tomas Persson (som lirat mycket i JHC) såg lite bakhal ut och svängde till med handväskan och lyckades få två minuter för hakning redan efter 1:54. Skönt med ett PP i matchinledningen.

Som vanligt när man får ett tidigt PP så är det lite si och så med pucktransporterna och vi har oerhört svårt att få ett etablerad spel i anfallszon.
Efter ca 1:30 har vi ändå lyckats få pucken på mål och den fryses av snömannen och tekning i Vallentuna zon väntar. Strax efter nedsläpp vinner Vallentuna puck och drar en långpass till en kvick forward som trampar sig fri och lägger in 1-0 bakom Tholle. Surt att släppa den i spel 5 mot 4.

Vi taggar till och ställer upp för tek i mitten. Vi vinner tekningen och vi anfaller direkt med Matte Lindberg i spetsen. Han gör som coach sa och drar ett hårt lågt skott som sitter mellan benen. 1-1 i PP bara 7 sekunder efter baklängesfadäsen, assisten tilldelas Jocke.

Vi fortsätter spela bra och får ofta långa fina anfall. Lite väl offensiva backar gör dock att anfallsblå ibland var helt tom på folk men eftersom vi ägde pucken allt som oftast spelar det mindre roll.
6:23 spelat när Matte gör sitt andra. Denna gång är det Hedman som passar fram. 1-2 och nu har vi vinden i ryggen.

När vi spelat 7:50 trycker Matte in sitt tredje och ett ÄKTA HATTRICK är fullbordat. 3 raka mål i samma period. Jocke och Bergman passar. Bergman, som för dagen spelar back.

Efter 10:30 har vi tekning i anfallszonens högra cirkel. Jocke vinner tek till Boyle som står till vänster. Lite avigt att vara leftare i det läger gör att Boyle vänder runt ett varv med pucken på bladet och sveper pucken hårt mellan benen på Yetin. 1-4 och Jocke gör sin tredje assist.

Spelet börjar nu tappa lite tempo. Det beror troligen på att båda lagen har lite tunt med folk. Vi är 11 och Vallentuna 12 man.
Vallentuna har en del chanser. Oftast kommer de 2 mot 2 in i zon och våra backar är med. Tyvärr tappar vi folk i anfallshörn och Vallentuna tredje-gubbe är relativt ensam in i zon. De droppar ofta bakåt och låter tredjegubben få avslutet. Tholle som då har mycket trafik framför sig ser inte alltid pucken men lyckas ändå på sitt speciella sätt stoppa puckarna och trycker returerna ner i hörnen.

Efter 16:21 utökar vi ytterligare. Ett längre anfall med flera avslut från nära håll slutar med att Perre på sin vänsterkant till slut har öppet mål och kan ganska enkelt lyfta in en backhand. Matte L och Jocke får varsin passningspoäng.

En lite rörig situation i egen zon gör att Vallentuna har 2 fria gubbar i slottet och kan efter 17:40 hålla lite liv i tillställningen genom att göra 2-5.

Resultat 2-5
Skott 8-18

Statistiken talat sitt tydliga språk. Ledning 5-2 och 18-8 i skott visar tydligt att vi är det bättre laget. Sista delen av första perioden släpper vi dock in Vallentuna i leken och skulle ett tidigt mål komma i andra så kan det bli darrigt.
Coach påpekar att centrarna måste vara lite försiktiga och inte hamna för djupt i anfallet. Att försöka hålla en hög trea i toppen av slottet är ett effektivt vapen framåt samtidigt som man enkelt kan ha tre gubbar med hem. Detta skall vi försöka med i andra.

Matte som är ruggigt spelsugen (idag också) sätter 2-6 bara 26 sekunder in i andra. Juha slår en rak pass mellan blålinjerna, pucken studsar till men Matte har full koll. Det har dock inte Vallentunas back när han tror att han skall kunna sparka bort pucken. Just när han står som en flamingo kan Matte ta sig förbi och är helt ren med King Kong.

Samma manskap stannar kvar, Boyle kommer på flygande efter ca 30 sekunder och Hedman hoppar in och kan assistera David som sätter 2-7 bakom Jaws.

Juha som för dagen hållit sig ganska lugn, trots att övervakar-Ante inte är med, åker på matchens första 2:a då han råkar tackla en spelare vid spelarbåset. Dagens första boxplay väntar.

Boyle bommar en markering på Persson vid blå som kliva framåt och passar pucken ner mot kortsargen och en snabb pass in i slottet och ett distinkt avslut gör att Vallentuna får in 3-7 efter 3:23.

Snabb replik från oss när Duke passar Matte som i sin tur får sin andra assist då Hedman sätter 3-8 bara minuten efter Vallentunas mål.
Två lite trötta lag på isen gör att tempot sjunker. Vi har många långa anfall med Vallentuna lyckas hålla oss utanför slottet med deras 5-manna box. Slottet är tätt och oftast byter vi sida bakom mål.

David som gillar att hålla puck snurrar runt ett par varv i vänster ficka innan han drar upp den till Jonsson som ser Boyle helt ren på bortre. Det som var menat som en flip i Brembergklass blev en fladderpuck i knähöjd. Boyle tar ner den med foten och drar till direkt i en nästan tom kasse då deras containerfartyg inte är blixtsnabb i sidled. 3-9 och ungefär halva perioden återstår.

Lite övermodiga gör att vi slappnar av och Vallentuna vinner tekningen i mitten och går på snabb offensiv. Skott och retur och Tholle vrider till knät och retur nr 2 sitter högt bakom en liggande Tholle. 4-9 med 9 och en halv kvar.

Trött och lite oengagerat spel från båda håll tills Vallentuna drar på sig en hakningsutvisning.
Coach kollar in klockan och funderar på en time-out för att vila gubbarna lite men med sex minuter kvar låter han bli.
PP-spelet har klart förbättrats i år mot tidigare säsonger och det blir dags för ett andra hat-trick (oäkta denna gång) när Boyle gör 4-10 på pass från Jocke som gör dagens femte assist.

Jocke är pigg som få idag och efter dryga 17 minuter tycker han att det får räcka med assists. Han tar pucken från egen zon och trampar sig fram på högerkanten där Vallentuna har en back som är lika lång som han är orörlig. Jocke petar pucken mellan hans ben vid anfallsblå och trampar runt honom, hämtar upp pucken och stänker in 4-11 i det bortre krysset, Assnyggt.

RESULTAT: 4-11
SKOTT: 16-30

Thomas Barklund
Reklambild hockeyskola
Anmälan till Tre Kronor Hockeyskolan 2023/2024
Md 119788796 10158116056837862 5641186893197729168 o hemsidan
Järfälla Hockey Club kommer starta upp ett lag inom paraishockey/blindhockey. Paraishockey är ishockey för personer med funktionsnedsättning, vår verksamhet riktar sig till personer med synnedsättning vilket då heter blindhockey. Gå in på fliken paraishockey/blind hockey för att göra din intresseanmälan
Md logo 3x
Md xxl logotype primary green rgb  002
XXL Team Sales
Md banner affisch 250x300  003
Md jarfallahc  003
Md jhc logo ny igen
Stödmedlem 20/21
Md jhc logga stor
"Backa Järfälla"
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub