Herrvets

Arlanda X-Wings - Järfälla Vets

Publicerad 2017-12-17 23:33
+35 Div. 1 Norra

Söndag och sista matcher för året skall spelas på bortais i Pinnbackshallen, Märsta.
Matte Jonsson som tidigare spelat med X-Wings tjatade till sig en plats dagens laguppställning och med sent avhopp från Matte Lindberg gjorde att "Lill-Rudan" fick debutera i JHC-Vets. Dagens lag blev således.

MV Niklas Tholander

VF Johan Boyle
C Christian Bergman
HF Conny Boudin
VB Juha Venho
HB Ante Strömqvist

VF Magnus Schou
C Andreas Frydén
HF Matte Jonsson
VB Mathias Kronwall
HB Fredric Kastevik

VF Niclas Rudslätt
C Ture "Duke" Aschan
HF Daniel Sörqvist

Vi kastar ett öga på hemma-bänken och ser att det bara är 9 spelare i båset dessutom med en medelålder betydligt högre än vi.
Gameplan är att ligga högt med forwards och se till att stressa deras backar till en kass första pass.

Matchen drar igång och vi är det spelförande laget redan från första ledsläpp.
Spelsugna backar framförallt Kronwall och Kastevik som båda älskar att transportera puck, gör att vi ganska lätt tar oss till anfall.
Bra hemjobb gör att vi oftast vinner tillbaka pucken i mittzon eller bara någon meter innanför egen blå.

Många långa anfall där X-Wings spelar mycket bra 5-manna box och lyckas hålla oss på utsidan gör att vi inte kommer till så många avslut.
Tid: 6:28 gör dock Kastevik 0-1 från vänster tekcirkel efter en lysande cross-pass från Frydén.
I samma byte endast 33 sekunder senare är det Kronwalls tur att näta efter pass från Mange.

2 minuter senare är det Manges tur att göra allt på egen hand, 0-3 efter 9:11.
Nu vill alla framåt och coach får påminna att med en 3-0 ledning i ryggen är det viktigare att vara minst 3 man hemåt och försvara ledningen än att försöka trycka på fler kassar och gå bort sig och ge bort frilägen.

Efter 11:38 belönas Connys Skridskoåkning i anfallszon med en fasthållningsutvisning för Wings och vi skall spela dagens första PP.
Wings som redan 5 mot 5 visat stora talanger i att boxa zonförsvar lyckas lika bra med en man mindre och PP-spelet slutar mållöst.

Vi fortsätter ligga på och har många långa anfall som ofta slutar med en ising men efter 15:00 är det klockan som räddar Wings.
Seket har inte ställt in klockan rätt och hesa Fredrik tjuter samtidigt som deras målvakt ligger som en skallbagge på rygg och sprattlar.
Ny tekning i anfallszon och vi fortsätter ligga på bra och efter 17:37 är det dags för PP igen. Tredjekedjan börjar PP-spelet och gör det bra men Wings fortsätter spela bra boxplay och rensar många puckar hela vägen till vår zon.

Resultat Period 1: 0-3
Skott: 7-9

I paus påminner coach kedjan att ligg på och stressa hårt med forwards och försöka hålla centern högt i slottet. Förlorar vi puck kommer vi snabbt ha 3 gubbar hemåt och om vi vinner puck så vet vi att vi har en kille högt i slottet. Vi lovar att ha kul och fortsätta trumma på.

Andra perioden är ganska lik den första med ett undantag. Wings försöker spara en fiskare i mitten som vi måste hålla koll på vilket gör att vi inte vinner lika många puckar på anfallsblå som i den första perren.¨

Efter 9:17 blåser Pierre Dahmén dubbelutvisning och Juha som avtjänat straff förut åker utan gnäll och sätter sig för en tvåa.
Exakt 1 minut senare åker Duke på en tryckare vid sargen och spel 4 mot 3 väntar.

13:56 har gått av den andra perioden då Bergman erövrar en tappat puck i mittzon och tar in den över blå men Wings har båda backarna kvar.
Bergman söker upp backarna samtidigt som han lägger en fenomenal dropp till Conny som kommer bakom.
Backarna följer Bergman innan de upptäcker att Conny har trissan och Conny är mer eller mindre helt ren och slår in 0-4.

58 sekunder senare kommer dagen snyggaste mål av dagens C, Matte Jonsson.
Frydén släpper en puck till Mange som slår en direktpass till Kronwall vid vänster tekcirkel. Kronwall slår en cross mot bortre stolpe och där står Jonsson helt ren. Ett riktigt najs klapp-klapp ala CCCP på 80-talet och nu står det 0-5 efter 14:54.

När klockan visar 16:50 lyckas Wings nå fram med dagens första långpass från egen zon till vår blå. Kroken backcheckar som en tok och lyckas slasha motspelaren just när han skall avsluta. Ett helt riktigt domslut när domaren visar tecknet för straff.

Tholle backar in i kassen så mittstolpen nästan trycker på prostatan när Wingsspelaren kommer med fart mot pucken på mittpunkten.
Så fort han tar pucken åker Tholle ut till mitten av slottet, backar hemåt och mycket följsamt får han Wingsspelaren att skjuta strax utanför Tholle högra stolpe. Efter detta är det bara att spela av de sista 3 minutrarna och segern är klar.

RESULTAT: 0-5
SKOTT: 10-21

Thomas Barklund
Reklambild hockeyskola
Anmälan till Tre Kronor Hockeyskolan 2019/20
Kronwall 19
Anmälan till Kronwall Hockey Camp 2019
Md j rf lla hc banner webshop  002
Järfälla HC Webshop
Jhclogga
Medlemskap Järfälla Hockey Club 2018/2019
Md jarfallahc  003
Md bild
Samla bonus till dig och Järfälla Hockey
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub