Herrvets

Järfälla Vets - Lidingö Vikings Jurassic

Publicerad 2017-12-10 23:27
+35 Div. 1 Norra

Idag tar jag hjälp i skrivandet av en starköl och en näve pepparkakor.

Söndag är gameday i JHC:s gubbhockey. Lidingö står för motståndet i denna div. 1 match.
Några sena avhopp då Östman blev sjuk och Abbe inte fick till tekniken och inte lyckades svara alls gjorde att vi kom till start med 13 ute.

MV Niklas Tholander

VF Magnus Schou
C David Lundgren
HF Matte Lindberg
VB Juha Venho
HB Ante Strömqvist

VF Johan Boyle
C Christian Bergman
HF Conny Boudin
VB Mathias Kronwall
HB Fredric Kastevik

VF Andreas Frydén
C Ture "Duke" Aschan
HF Daniel Sörqvist

Då vi för några veckor sedan åkte till Liiiiiidingö och spelade en märklig match och förlorade i division 2 kändes det som att vi idag ville ha revansch för den insatsen. 7 spelare i dagens uppställning var med även i den matchen.

Mange Schou som spelade sin första match sedan BJ för ca 20 år sedan klev rakt in i förstafemman. Coach bad Mange att köra på och forechecka hårt i anfallszon och stressa deras spelare till misstag som de andra kan utnyttja.
Sagt och gjort, redan i första bytet stressar Mange deras beck i vänster sarghörn och han slår en tokindianare rekt in i eget slott och där står Matte Lindberg och tackar för läget, 1-0 efter 23 sekunders spel.

Alla gör jobbet bra i början och redan efter 2:12 får vi dagens första PP då en av deras 54-åringar hakar till sig 2 minuter på botbänken.
Ett mycket bra PP där vi har tryck i deras zon, rullar puck och byter platser och nästan hela 2-minutersperioden rullar på utan avblåsning. Backarna byter efter ca 1 minut, så även Mange. David och Matte däremot hade ett monsterbyte på ca 1:50.

Lidingö sticker upp ett par gånger men vi håller dom på rätt sida och Tholle behöver inte ens nudda puck. När klockan visar 5:43 får Sören puck vid blålinjen i egen zon, väluppvaktad med 3 Lidingöspelare runt sig slår han en lätt pass hemåt som Frydén inte riktigt är med på, istället studsar pucken snett och landar framför en Lidingölirare som drar till direkt och Tholle släpper in första skottet som de har på mål. 1-1.

Strax därefter drar Mange på sig en hakningsutvisning och dagens första boxplay skall spelas.
Hela boxplayet slår vi enkelt ner pucken hela vägen till deras zon och de får börja om. Bra styrspel i mitten gör att de inte kan komma in i vår zon med pucken under kontroll och de försöker dumpa men våra backar kan enkelt slå ner den i deras zon igen.

5 mot 5 och vi äger pucken men kommer inte riktigt till bra avslut då Lidingö spelar ett bra försvar med 5 manna box.
Efter 12:11 är det dock dags för vårt (och Mattes) andra kasse. Matte vinner puck i höger hörn och åker bakom bur, slå tvärnit och går tillbaka för att trycka in den köksvägen men målvakten är med med benskyddet men Matte tar sin egen retur och trycker in 2-1.

Bara minuten senare har Lidingö ett hyffsat byte då vi blir lite stirriga i egen zon och forwards tappar sina backar (som vanligt) och en oturlig puck från deras högerback touchar Juha som står mitt i slottet och Tholle hinner inte se att pucken ändrar riktning, 2-2 efter 13:18.

Vi fortsätter dock gnugga på och har riktigt bra anfall. Boyle har många bra lägen och missar nästan öppet mål då deras keeper lyckas rädda med klubbskaftet. Ett långt anfall med andra linan slutar dock med boxplay då en överladdad Conny tar en skitnödig tripping i sarghörnet.
Åter ett mycket bra boxplay där Lidingö inte alls kan etablera något fungerande PP. Med ca 3 minuter kvar av första perioden har Matte läge att fullborda sitt hat-trick då han har ett grymt bra avslut mitt i slottet. Målisen gör en monsterräddning, inget vet hur, pucken går ut till Matte igen som skall peta in den i tom kasse då deras målis ligger på rygg och sprattlar men på något vänster kommer deras back in bakom målvakten och räddar pucken med skridskon på mållinjen.

Juha som har en viss vana att gå på lite hårt drar på sig en 2:a för tackling efter 18:58. Nytt boxplay men inget speciellt händer och perioden är slut.

Resultat: 2-2
Skott: 17-5

Paussnacket handlar om att fortsätta gnugga på så kommer målen också att komma. Lite garv och gliringar delas ut till dom som borde tagit sig in i målprotokollet men fejlat. Coach kör en klassisk "kom igen gubbar, dom har också en dålig målvakt" och snart har Matte Jonsson rullat av rolban och det är dags för period två på nyspolat.

Vi börjar andra med Juha i utvisningsbåset i 59 sekunder. De första 46 dödas effektivt av första kedjan uppbackade av Kronwall/Kastevik.
Andra kedjan fortsätter på inslagen väg och för med sig en utvisning då deras nummer 18 kramar till sig en fasthållning.

PP-spelet är nästan slut när puckkäre Kastevik passar!! till Matte Lindberg som står på favoritposition bakom mål och trycker in den köksvägen för andra gången i afton. 3-2 efter 3:13 och nu går det undan. Samma fem spelare stannar kvar och Kastevik passar (IGEN!!) till Kronwall som smugit ner på vänster kant, 4-2 efter 3:46.

In med andra-linan. Bergman vinner tekning till Ante som backar hemåt med puck och slår en långpass på Conny vid bortre blå, 5-2 efter 3:53.
Samma fem stannar kvar eftersom det bara tog 7 sekunder. 12 sekunder senare gör Conny 6-2 utan assist.
In med tredje och 45 sekunder senare gör Duke 7-2 efter pass från Frydén.

På en minut och 27 sekunder gör vi 5 mål och deras målvakt ser ut som om han vill åka hem. Spelet stabiliseras en aning och det dröjer till 8:59 innan Mange Schou gör 8-2 i helt öppen kasse efter en snygg framspelning av David.
Första femman stannar kvar och 37 sekunder senare gör David 9-2 då han lägger ett höstlöv från blå som deras back styr in. Domaren ger målet till Matte eftersom han var där men han erkänner att han inte rörde den så målet tilldelas David.

12:14 visar uret då Kronwall tar tillställningen till tvåsiffrigt. Deras äldsta spelare född 1960 personifierar Lidingö då han trött som satan åker ut för fasthållning efter 12:57. Lidingö rycker upp sig och håller tätt hela utvisningen.
15:37 visar klockan då vi byter ut lite spelare samtidigt som vår back skall slå pucken ur zon på samma sida. Domaren blåser och vi får lagstraff för 6 man på is. Mange som gnäller på slipningen tar gladeligen den extra vilan för laget.

Vi spelar fortsatt bra boxplay och Mange kommer ut på is igen men avlöses snabbt av Conny som åker ut för andra gången, denna gång för hakning. Nytt boxplay och efter 1:50 lyckas Lidingö göra ett tröstmål då Duke ligger i målgården på Tholle som inte kan röra sig. Tholle som aldrig någonsin släppt in ett mål rättvist får spel och skäller ut domaren efter noter då han tycker att deras spelare borde varit ansvarig för att Duke ligger i vägen, så var det inte och tröstmålet räknas rättvist. 24 sekunder kvar av matchen och resultatet står sig.

RESULTAT: 10-3
SKOTT: 44-18

Thomas Barklund
Reklambild hockeyskola
Anmälan till Tre Kronor Hockeyskolan 2019/20
Kronwall 19
Anmälan till Kronwall Hockey Camp 2019
Md j rf lla hc banner webshop  002
Järfälla HC Webshop
Jhclogga
Medlemskap Järfälla Hockey Club 2018/2019
Md jarfallahc  003
Md bild
Samla bonus till dig och Järfälla Hockey
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub