HB Christian Bergman

VF Kai Kelloniemi
C Andreas Frydén
Conny Boudin

Vi inleder matchen precis som vi skall. Vi tar tag i taktpinnen direkt och placerar oss i anfalls zon.
Andra linan tar vid som de brukar, med mycket skridskoåkning gör dom det svårt för Österåker.
In med tredje och Ass.Coach Frydén drar på sig en tvåa för interference. Inte ens Österåker hajade varför.
Efter 30 sekunders spel i boxplay så drar dock Österåker på sig en tvåa och förstalinan får en tek i anfalls zon och jag känner mig hoppfull då 4 mot 4 spel passar oss bra. Istället råkar ett felpass i fel händer och det är Österåker som tar ledningen efter 4:27.

Vi blir lite tagna på sängen och hamnar på hälarna i några minuter, 0-2 kommer som ett brev på posten, bara 1:20 efter Österåker ledningsmål.
Coach är nära på en time-out men vi börjar spela lite bättre så coach avvaktar.
Österåker spelar ett disciplinerat försvar och vi har svårt att komma in i slottet men vi har puck mest och tillbringar mestadels av tiden i anfalls zon. Tålamod och hårt jobb är det enda som krävs för att vända detta.

Efter 14:13 kommer vår chans i PP då Österåker åker ut för en charging. Österåker passar dessutom på att ta en till visning så vi får chans i 5 mot 3 i dryga 30 sekunder. Första linan på is och David styr spelet vid höger sarg, Matte Lindberg bakom kassen, Abbe framför, Kronwall i point på blå och Daniel som smygare på bortre blir spelet..... URKASST.
Då Daniel inte är rightare kommer han fel mot pucken och får inte till avsluten som önskat. Daniel vet och vill att spelet skall spelas från andra sidan och ge Kronwall sniperläget om de får fler tillfällen.

Tyvärr kommer inga fler möjligheter i PP i denna period, däremot hinner Österåker göra 0-3 med bara minuten kvar av första perren.

Resultat: 0-3
Skott: 16-10

I pausen möblerar coach om lite. Abbe byter plats med Günter och spelar vidare som back med Bergman.
Snacket handlar om att skjuta mer, även från dåliga vinklar då Österåkers keeper hittils fått det mesta rakt framifrån eller hört ekot i plexit.

Andra drar igång och David vinner återigen tekningen. Vi tar oss till anfall och Kronwall passar Matte i sarghörnet och han gör som så många gånger förr, lyckats på nå´t vänster sprätta upp pucken i taket fast han står bakom förlängda. 1-3 efter 1:01.

In med nya friska ben och linan med Mange-Jocke-Sören ligger på hårt. Tredje tar vid där dom slutade med bra spel i anfalls zon. Nu har Österåker stora svårigheter att få till ett eget spel över huvud taget.
In med första linan igen och åter är det Kronwall som passar Matte som bryter in från position bakom mål. Denna gång lyfter han den inte högt utan trycker in den mellan benen i stället. 2-3 efter bara 3:04.

Glada miner i båset. Nu vänder vi detta. Det är lång tid kvar. Stressa inte. Spela säkert. Ha tålamod.
Ni vet alla hur det brukar kännas i detta läget.

När Österåker får en tvåa för 6-man på is blir de riktigt griniga och visar med stora rörelser och höga ljud att de inte har en aning om hur den regeln är skriven i regelboken. Daniel har ju redan i första perren gnällt om hur vi skall vända på steken så vi får avslutet från någon med klubban in i banan men i PP spelet så tar David plats på samma sida som innan och inget bra händer. (nästa match kanske vi måste ha en rightare på vänster backplats eller så får David vila i PP, Coach har ju till på söndag att fundera på vilket).

Efter 6:53 blir det lite extra vila när sekretariatet plumpar till det med klockan. Tyvärr för vår del då vi inte har behov av det och Österåker som spelat mer än 5 minuter av 7 i egen zon behöver den extra andhämtningen.

9:28 på klockan och vi får en ny chans i PP. Samma vida denna gång och spelet knyter sig en aning. Sen åker Matte ut för en märklig interference samtidigt som deras "tacklade" spelare för 2 minuter för elbowing. Kvittning sker då det är ca 30 sekunder kvar i PP.

Nu börjar det bli riktigt grinigt i Österåkers bås. De gnäller på allt som domaren gör. Allt som vi gör. Allt som vi säger och till slut blir det en tvåa för oss då Conny åker ut för slashing efter 13:11.
David "råkar" rappa en motståndare i mittzonen och domare Ryding höjer på armen, samtidigt tar Daniel en lite för hård omfamning i sarghörnet i boxplayet och åker ut för 2+10 - Tackling i ryggen??!!
Han åker till båset då domaren ber om det, han ifrågarsätter dock varför då det är mindre än 10 minuter kvar så skall han inte behöva sitta där och ber om att få åka in och duscha. Domaren tar honom lite för hårt på orden och ger 20 minuter abuse.
Kai sitter Daniels straff och nu har vi tre man i fel bås.

Boxplay och spel 3 mot 5 i 2 minuter blir lite för tufft. Vi håller oss bra i försvaret länge men Österåker sätter dit den efter 2:05.
Både Conny och David kommer tillbaka i spel och Kai får sitta 1:55 till.

Ca 2 minuter senare visar klockan 17:04 när återigen firma Matte/Matte, fast i omvänd ordning denna gång, gör mål. Kroken målskytt och nu står det 3-4 med mindre än tre minuter kvar.
Coach börjar skissa lite i huvudet. Ner med pucken och skaffa en tekning. Ta målvakten och trycka in kvitteringen.
Hur länge skall vi vänta? Tänker att vi trummar på e minut till eller så.
När det så börjar bli dags får vi inte till en tekning i anfall, istället är det fotbolls-Jocke som åker ut 2 minuter för en tripping och värt läge att ta ut målvakten rinner ut i sanden.