JHC Vets - Lidingö Vets 6-4, Div 1 +35

Publicerad 2023-02-16 08:15
En skön efterlängtad hemmaseger mot Lidingö i Div 1 +35 -serien

Jävligt skönt med en seger i Div-1-serien!

Vi hälsar Lidingö välkomna och eftersom vaktis ändå erbjuder sig så bestämmer vi att vi ska spola i halvtid. Stämningen är helt okej, men den är kanske inte sådär superladdad som man kunde önska. Vi fick hålla en tyst minut för Larsas gamla JOFA-axelskydd från -83, han hade varit inne på XXL och fyndat ett nytt som gör att han kan extraknäcka som Batman på nätterna om han så önskar.

Laget består, efter ett sent avhopp på grund av sjukdom, av fem backar och tre kedjor.

Målis: Ullmark

Backar: Strömqvist, Richard Klar, Hollsten, Hallin och Bergman

Center: Hedman, Ture och Larsa

VF: Silvio, Kai och Henrik

HF: Mange, Söderqvist och Gigg

Matchen drar igång och Kai kan göra 1-0 redan i första bytet efter en minut. Det känns lite som ett slumpmål och inte en frukt av att vi är särskilt mycket bättre, men vi gläds såklart och känner oss stärkta i båset.

Matchen är fortsatt helt jämn, men Lidingö tar över mer och mer, och kan göra både 1-1, 1-2 och 1-3 innan perioden klockar in på tio minuter. Två av målen är returer där Ullmark kan mota förstaläget, men där vi inte tar hemjobbet ordentligt och Lidingö kan peta in andra och tredjelägen. Ett av målen är dock ett snyggt placerat långskott från blå där Ullmark är skymd och pucken går in i bortre via stolpen. Vi är inte nertryckta spelmässigt i egen zon, men det känns tungt. Vi får dock en liten andningspaus när, jag tror det är jag själv, som blir nerdragen av en Lidingöit som får åka och vila sig 2 minuter. Han var lite besviken men om han tror att jag gjorde en "diving" så har han fel. Jag skyller på bristande bålstyrka/balans. Vi kan inte göra mål med en man mer på isen, men vi kan flytta fram positionerna och det håller i sig även när Lidingö blir fulltaliga. Gigg kan reducera till 2-3 assisterad av Ture 13:13. I slutet av perioden får vi döda ett numerärt underläge när Thomas åker ut för en slashing.

Vi går in i omklädningsrummet och Strömqvist tar till orda och drar ett gäng hockeyfloskler som att vi måste åka mer skridskor, skjuta mer osv osv.. Men jag tror att Thomas sa det bäst när han konstaterade att vi allihop spelade under vår egen förmåga, alla måste spela lite bättre för att vi ska kunna vända matchen. Jag tror alla i stort sett höll med och vi går ut på isen för andra perioden. Vi verkar ha lyssnat på Thomas och när alla höjer sig lite grann så kommer det Strömqvist pratade om med på köpet, vi har mer puck och mer målchanser direkt. Vårt lilla övertag visar sig i utvisningsbåset när Lidingö får två utvisningar i början av perioden som de dock reder ut. Det är ett antal lite komiska lägen i början av perioden då det fortfarande är blött i framförallt Lidingös zon. Men det har ingen direkt påverkan på matchbilden. Vi kan i varje fall kvittera efter de två numerära överlägena genom Mange assisterad av Larsa. Efter det tvingas Richard Klar stoppa en Lidingöspelare på blå med en tackling som inte tillåten i VeteranHockey. Vi klarar det numerära underläget och kan faktiskt ta ledningen till 4-3 direkt efter att Klar kommit ut på isen. Det är Strömqvist som kan soloQvista in målet efter en rensning från egen zon som han snappar upp.

Här nånstans börjar Lidingö bli rätt griniga och man kan nästan känna hur besvikna dom är över att ha "tappat" matchen. Vi kan också utöka till 5-3 genom Ture bara 30 sekunder efter Strömqvists mål. 5-3 på tavlan och ca 6 minuter kvar. Vi spelar på och matchen känns en kort stund avgjord, men Lidingö får ett mål till skänks när det är bara lite drygt 2 minuter kvar. 5-4. Vi protesterar en del för pucken är aldrig över linjen, efter skott från vänstersidan ser domaren pucken glida in mellan Ullmarks benskydd och utgår från att den går in i mål, men från båset ser vi alla att pucken stannar vid stolpen på rätt sida om mållinjen. Domarna erkänner efter matchen att det antagligen inte var mål, men försvarar sig med motivet att matchen behövde målet för att det skulle vara lite nerv i slutet av matchen. Det har dom ju faktiskt rätt i, och jag köper förklaringen med facit på hand.

Tillbaks till slutet av matchen, Hedman kommer in på isen från båset i full fart och får ett felskär och ramlar och sveper en Lidingöspelare, som hade puck och var på väg in i zon, från fötterna så det blir två minuter.

Vi har en minut kvar att stå emot Lidingö som dessutom tar ut målvakten och spelar 6 mot fyra i vår zon. Lidingö får aldrig till når vass chans och har svårt att ens få till ett ordentligt power-play-spel. Ture och Mange gör en gedigen insats när de bråkar och stökar och stör Lidingö på egen blå linje och tillslut kan även Mange få tag i pucken och dra iväg en lobb från mittzon rätt i Lidingös öppna kasse.

6-4 och matchen är slut.

Sammanfattningen av denna match är att vi gör en rätt dålig första period men kan höja oss i andra, kanske inte till oanade höjder, men så det räcker för att vinna mot Lidingös Veteranlag.

Publik: 3 (inklusive en vaktmästare)

Skotten är jämna i första perioden 11-11 vilket speglar matchbilden. Även i Andra speglar siffrorna matchbilden där vi har 14 skott mot Lidingös 7.