Herrvets

JHC Vets - SDE Vets 1-0

Publicerad 2022-02-08 11:53
JHC tar en viktig seger i jämn match

SDE har lite strul med sina tröjor men kommer till Järfällas ishall med ett förmodat starkt lag sett till deras tidigare resultat. De frågar lite försiktigt om vi har "Kronwall" med i laget och blir lättade när de får höra att han är borta på grund av skada.

JHC har annars två bra femmor och en extra kedja. Mellan stolparna ställer vi "The man behid the Mask" Jonas Frid.

Värt att notera är också att Marcus Korpinen gör en minnesvärd premiär i Veteranlaget!


Matchen startar jämnt med långa spelsekvenser och få avbrott. Inget lag får riktigt grepp om det andra och det vimlar inte av målchanser.

De fjorton åskådarna får se en rätt tråkig första halvlek, men de får i varjefall förstärkning när Marcus Korpinen får matchstraff för att ha glömt halsskyddet. Han får gå och duscha, men laget klarar sig från att spela i numerärt underläge.


I andra perioden är min uppfattning att spelet trummar på relativt likt första, men "Mr Magic" Matte Lindberg lyckas i varjefall sätta dit en puck bakom SDE:s målis (har glömt vem som assade) och JHC har nåt att spela på. SDE å andra sidan trycker på för en kvittering, men spelet håller sig ganska jämt. Intressant blir det dock när Daniel Lundgren stoppar en SDE:are som kommit loss lite halvfri och domaren dömmer straff. Billigt, var den samlade åsikten i Seket. Jonas har dock inga större problem med att freda målet och vi klarar även ett (eller två?) numerära underlägen utan att SDE kan kvittera.

Lite smågruff blir det när Grötting trampar sig fri och efter avfyrat skott går på målisen om returen på ett, i SDE:backen som jagat ikapp, ojuste sätt. Efter en kort brottningsmatch får båda gå och sätta sig och vila i två minuter. Jag tror även att SDE i det här läget tar ut målvakten, men vi lyckas som sagt freda Frid ända tills det att klockan slår 20 och 1-0-vinsten är bärgad.


Jag är säker på att det hurrades för segern i omklädningsrummet efter den här, ovanligt jämna och målsnåla tillställningen!


HEJA JHC Vets!


Henrik
Reklambild hockeyskola
Anmälan till Tre Kronor Hockeyskolan 2021/2022
Md 119788796 10158116056837862 5641186893197729168 o hemsidan
Järfälla Hockey Club kommer starta upp ett lag inom paraishockey/blindhockey. Paraishockey är ishockey för personer med funktionsnedsättning, vår verksamhet riktar sig till personer med synnedsättning vilket då heter blindhockey. Gå in på fliken paraishockey/blind hockey för att göra din intresseanmälan
Md logo 3x
Md banner affisch 250x300  003
Md jhc logo ny igen
Stödmedlem 20/21
Md j rf lla hc banner webshop  002
Järfälla HC Webshop
Md jhc logga stor
"Backa Järfälla"
Md jarfallahc  003
Md bild
Samla bonus till dig och Järfälla Hockey
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub