JHC Vets - Sollentuna Vets 6 - 3 +35 Elit

Publicerad 2023-03-09 08:42
Vinst i toppmötet mot Sollentuna

Toppmöte i Elit(serien) Veteraner 35+

Som vanligt är det en del spelare borta men vi har en stark 12-mannatrupp på plats denna onsdag i Järfälla ishall:

Målis: Ullmark

Backar: Andreas, Jonas, Stefan och Larsa

Kedjor: Matte, Hedman och Grötting, samt Rosell, Jocke och Korpinen

Sören tar en roll som i huvudsak är reserv vid skada, akut trötthet eller för att sitta av andras utvisningar…

Materialare: Sture

Robban smiter från sina barnvaktaråtaganden och kommer in i en coach-roll i andra perioden (till oklar nytta sett till resultat) och seket bemannas av Henrik*2 samt Östensson.

Pucken släpps och Matte snor den sådär retfullt fån en Sollentunaspelare och är hyfsat nära att göra mål redan efter några sekunder.

• 1-0 kommer istället i andra minuten där Rosell och Jocke lyckas med en puckvinst på offensiv blå och efter nån passning kan Rosell sätta pucken i nät. Grötting blir halvminuten senare frispelad där det faktiskt är en Sollentunaspelare som missar en brytning och istället lägger upp ett perfekt friläge. Det hela blåses dock av för offside.

Spelet fortsätter med ett rätt klart Järfälla-övertag. Vi har många fina uppspel och vi vinner dessutom mycket puckar i Sollentunas uppspelsfaser. Övertaget visar sig även i utvisningsbåset då Sollentuna får flera utvisningar och Järfälla kan göra 2-0 genom Jocke assisterad av Larsa och Rosell samt 3-0 av Matte assisterad av Larsa.

Under hela första perioden hörs det en hel del skrik och jag fattar först inte riktigt vem det är som skriker, men förstår efter ett tag att det är Sollentunas målis som styr och ställer och visar sina åsikter om än det ena än det andra. Han åker också ut efter avblåsningen till periodpaus och det är ett tag oklart om han har matchstraff och om han ens kommer få fortsätta spela eller vad som gäller. Jag vet inte riktigt vad han var så upprörd över, men Grötting hade åkt på honom i en situation i femtonde minuten, med det hela såg inte direkt fult ut och Grötting visade på en gång att han inte menade att köra på målisen och bad direkt om ursäkt. Han fick också sitta 2 minuter för det hela.

Hur det än vad med allt så får Sollentuna sätta två utespelare i utvisningsbåset i starten av andra perioden. En som får sitta av Målisens personliga 10-minutersstraff (som inte var så personligt om man tänker efter) och en spelare som sitter en tvåminutare.

Andra perioden fortsätter att vara en bonanza av utvisningar, egentligen utan att det är särskilt fult spel på isen. Larsa får vila, Andreas får vila, sen gör vi 4-0 genom Hedman assisterad av Matte och Jonas "The Man" Erdestam. Sedan får Andreas vila igen (och bara så han inte ska kunna säga annat så frågade han OCH fick tydligt svar om att det är färdigspelat vid tre utvisningar) Här kan Sollentuna reducera till 4-1 och Överlag är spelet ganska dåligt i andra perioden, i varje fall om man jämför med första. Sen åker Andreas ut igen, och till hans försvar ska man väl kanske säga att den sista upplevdes som en olycka/felskär och den näst sista var väl någorlunda billig också. Hur det än var med det så får Andreas gå och duscha, Sören sitter av tvåminutaren. (Sören hoppar sedan in i förstakedjan och Hedman går ner på en backposition) Spelet fortsätter att vara rätt dåligt, men JHC kan fortsätta att producera mål genom Rosell assisterad av Grötting, 5-1 på tavlan. Sen fortsätter JHC med att besöka oss i Seket, Korpinen får sitta två minuter och Sollentuna hostar upp sig och reducerar återigen till 5-2. Dom kan även reducera till 5-3 bara 20 sekunder efter nedsläpp. Nu känns kanske inte ledningen jättehotad, men det är ändå lite nervigt då Korpinen återigen får vila 2 minuter tätt följt av Grötting som åtminstone tar med sig en Sollentunaspelare till utvisningsbåset. De avslutande två minuterna på matchen innehåller en timeout från Sollentuna som sedan tar ut målisen i ett försök till reducering, flera bra räddningar av Ullmark och en puck som, åtminstone från seket, såg ut att vara inne och vända och en definitiv punkt på matchen när Rosell får tag i pucken och kan sätta den i öppen kasse. 6-3 (ass av Jonas "The Man" Erdestam och "The Goalie" Ullmark!

Skott: 1:a JHC 17 Sollentuna 6

Skott 2:a JHC 5 Sollentuna 14

Överlag får man säga att JHC är klart bättre i första perioden och siffrorna 3-0 speglar detta rätt väl. Andra perioden är överlag jämnare, men framförallt mycket sämre och helt sönderhackad av utvisningar. 3-3 speglar den andra perioden rätt väl också.

JHC vinner dock rättvist med 6-3