JHC Vets - Trångsunds Vets (DM-Semifinal) 4-1

JHC till final i DM för andra året i rad

Lite oklart med exakta femmor då jag inte lyckats få fatt i protokollet och lider av dåligt minne. Om jag räknade rätt har vi två femmor och en extra kedja, eller ev "bara" två extra ytterforwards.

Centrar ( Kör på endast två st ) - Jocke & Hedman

FörstaKedja - Lindberg & Grötting

AndraKedja - Rosell & Korpinen

TredjeKedja - Sörqvist & Erdestam

Jag kommer till ishallen strax innan periodpaus och får se ett JHC som leder med 2-0 och verkar ha koll på matchen. JHC är klart spelförande och det ser ut att bli en säker seger.

I andra perioden ser det väl ungefär likadant ut till en början, men JHC sätter sig i lite dåliga positioner och tar en del utvisningar. I fem mot tre kan Trångsund reducera och helt plötsligt står det 2-1 och spelet ser inte alls lika övertygande ut längre. JHC hamnar i något ytterligare numerärt underläge och Ullmark i målet får göra några svettiga räddningar, men tiden tickar på, till JHC:s fördel. När det bara är nån minut kvar tar Trångsund ut målvakten och när JHC vinner puck så får Korpinen ett friläge med tom målbur som inte ens han kunde missa.

3-1 och matchen är avgjord. Själv går jag in för att sparka igång ismaskinen, men hör att vi lyckas göra ett mål till. Får förstahandsinfo från Jocke i bilen på vägen hem att det är han som med skridskon styr in ett inspel från Hedman och JHC vinner med 4-1.

Om jag räknat rätt betyder detta att JHC för andra året i rad är i DM-final. Motståndare blir antingen Gnesta eller Sollentuna, och är det bortamatch kan jag räkna ut vilket lag vi hoppas på. Dessutom finns det ju revansch från förra årets final mot Sollentuna att ta.

I Seket: Mange T, Mange S, Silvio och Christian Merdal

Publik: säkert fem-sex stycken!