Herrvets

Waxholm - JHC Vets

Publicerad 2018-03-16 00:14
+35 Div. 2 Norra

Torsdag och bortamatch i Salming-land, Waxholm.
Kallade blev i första hand de som inte spelade div. 1 matchen i söndags.
15 nej tack plus några skador på listan gjorde att dagens lag så ut på detta sätt:

MV Robert Karlsson

VF Daniel Sörqvist
C Joakim Hagernäs
HF Jonas Oliwsson
VB Thomas Barklund
HB Christian Bergman

VF Michael Östensson
C Björn Gigg
HF Magnus Thorén
VB Juha Venho
HB Paul Sjöblom

VF Henrik Andersson
C Mikael Lidén
HF Silvio Azzopardi

Vi kände på oss att mycket spel kan komma att ligga i vår zon idag så snacket inför handlade mestadels om att påminna alla om vad ett zonförsvar innebär. Med Målarn och Lidén som centrar i andra och tredje så snackade vi igenom rollerna för dom samt att påminna forwards att inte tappa bort sina backar i egen zon.

Första nedsläpp och troligen den enda tekningen vi vann på hela matchen.
Pucken bökas loss till Bergman som slår en enkel back-back pass till Barklund. Barklund lirar vidare till Sören som väggspelar med med Jocke innan vi tar in den över blå. Sören möter två backar vid cirkeln och drar en myra mot mål. En lurig liten myra som letar sig in mellan benen på Waxholms keeper och vi tar ledningen med 0-1 efter endast 25 sekunders spel.

Moralen är på topp, andra femman tar plats vid tekningen och Waxholm är lite förbannade över det tidiga baklängesmålet.
Ett något längre byte innan tredjelinan tar plats på isen. Alla har färskt i minnet vad vi snackade om innan. Det tar ca 3 minuter innan vi får någon form av etablerat spel i anfallszon och Waxholm drar på sig en tvåa.

PP-spel och någon stans finns det ett inre hopp om att kunna peta in tvåan. Men icke. Waxholm är riktigt bra och vi har mycket svårt att komma in i zon. Jockes skridskåkning och Sörens kämparglöd är det enda vi kan förlita oss på.

Tyvärr tar Palle en tvåa bara 1:10 in i PP och spel 4 mot 4 väntar.
Waxholm som både på pappret och i verkligheten har en bredare trupp med många bra skridskoåkare är de som har störst fördel av 4 mot 4 spelet. Bra jobb i försvaret av alla på isen gör dock att vi kan hålla pucken utanför slottet och några vassa avslut blir det inte.

Spelet rullar på, mestadels i vår zon men alla ligger rätt i banan och vi kan allt som oftast slå ifrån oss och lyckas vi inte med det så står Robban sist kvar och ser ut som säkerheten själv.

11:02 åker Mange ut för en tvåa, mest för att han är starkast i en närkamp i anfalsszon då Waxholmaren försöker trycka på lite så står Mange starkt kvar vilket resulterar i att Waxholmaren ramlar och den 70-åriga domaren blåser. Orättvist tycker Lalle men åker till slut och sätter sig utan större diskussioner.

Boxplayet varar i ca 30 sekunder då Waxholms kapten tar en onödig tvåa. Spel 4 mot 4 igen och vi fortsätter att spela på Timo-vis.. "Äckligt disciplinerat".

Efter ca 18 minuters spel kommer Waxholms ettrigaste spelare i en 1 mot 1 med Barklund. Barklund läser kroppsfinten och stöter pucken ut mot sarg. Waxholmaren försöker då runda Barklund som fortsätter backa bakåt, han kommer ur balans och ramlar då han skall ta sig runt bakom och Jan-Erik Wingren tar upp pipan och ger Barklund 2 minuter för tackling. Dåligt.... Mycket dåligt dömt.

Denna gång är det boxplay i 18 sekunder innan Waxholms kapten åter får en tvåa när han står framför mål och cross-chackar Juha i ryggen.
Han fattar inget, nog för att det verkade som att de mutat domarna innan match men dom kan dom inte släppa.

Resultat: 0-1
Skott: 10-4

Paussnack och vi berömmer varandra för det ytterst noggranna försvarsspelet och att vi måste försöka fortsätta spela på samma vis även i nästa perre.

Andra perren börjar med Barkis på botbänken i ytterligare 5 sekunder. Förstafemman tar plats med Oliwen vid tekning och Jocke på backplats.
Pucken går ner djupt i vår zon och Barklund kan snabbt komma tillbaka i spel igen. Bergman lägger puck till Jocke som tar fart framåt och slår en pass till Sören som tar in den i zon. Vi fyller på med alla fem och vi är mycket nära att göra 0-2 men det hela slutar med en blockering.

Nästa byte är tyvärr inte lika lyckosamt då Waxholm gör 1-1 mycket rättvist men ändå surt som faan. 1:43 spelat av andra.

Nu tappar vi lite av det fina försvarsspelet vi hade i första. Waxholm har kodat av vårt spel och har lagt om taktiken.
De har slutat passa puck i mittzon och ser ofta till att deras lille ettriga rightare transporterar puck på kanten. Med 2-3 man över blå samtidigt håller han puck ner mot cirkeln, skär in i mitten och droppar bakåt till en gubbe i andra våg som våra forwards inte har koll på.

3:51 gör de 2-1
5:14, 3-1
6:07, 4-1
7:14, 5-1
8:32, 6-1

5 mycket mörka minuter och 5 mål i arslet.

9:22 åker Waxholm på en tvåa. Som så många gånger förr blir detta snabbt 4 mot 4 i stället för PP-spel. Juha åker ut för en interference EFTER avblåsning då det är lite rörigt framför vår bur. Efter 10:35 åker de ut igen och vi har 4 mot 3 läge. Strax efter att deras första kommer ut och det är 4 mot 4 igen lyckas Östensson peta in vårt andra mål och nu står det 6-2 8:30 kvar av matchen.

Tyvärr lyckas vi inte hitta energi i detta och Waxholm lyckas sätta både 7-2 och 8-2 innan det är dags att kliva av med svansen mellan benen.

RESULTAT: 8-2
SKOTT: 30-11

Så här några timmar efter match när man dragit i sig en Falcon 33:a och en 5:a Planatation Rum så måste jag ändå säga att den första peroden är något att ta med sig för alla. ALLA slet och kämpade hårt och följde gameplan till punkt och pricka.
När vi svajjar till det och Waxholm börjar sätta sina chanser i andra har vi tyvärr inte ork att spela lika bra som i första perioden.

God Natt

Thomas Barklund
Reklambild hockeyskola
Anmälan till Tre Kronor Hockeyskolan 2023/2024
Md 119788796 10158116056837862 5641186893197729168 o hemsidan
Järfälla Hockey Club kommer starta upp ett lag inom paraishockey/blindhockey. Paraishockey är ishockey för personer med funktionsnedsättning, vår verksamhet riktar sig till personer med synnedsättning vilket då heter blindhockey. Gå in på fliken paraishockey/blind hockey för att göra din intresseanmälan
Md logo 3x
Md xxl logotype primary green rgb  002
XXL Team Sales
Md banner affisch 250x300  003
Md jarfallahc  003
Md jhc logo ny igen
Stödmedlem 20/21
Md jhc logga stor
"Backa Järfälla"
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub