Järfälla Vets - AIK vets elit 35+

Publicerad 2022-12-14 23:15
Järfälla vinner en jämn match med 5-4 mot AIK i elit(vets)serien

En conjakskupa värmd slånbärslikör gör mig sällskap.

Den här matchen var osäker på om den kunde genomföras då det var nåt slags rekord i "nejtackningar". Tillslut kan JHC ändå få ihop två femmor och en extra kedja som känns helt okej. Det vittnar om en bra bredd i truppen.

I mål: Ullmark

Backar: Ante, Larsa, Bergman och Duke.

Forward/centrar: Kai, David L, Matte L., Mange, Jocke, Sören, Robban, Hedman och sist (men inte minst) Pablo.

I seket har vi en bra numerär, men ingen som kört nya klockan samt dåligt med folk som kan rutinen med protokollskrivning. Thord, snabbutbildar sig på klockan och Henrik "Kemisten" gör ett gediget jobb med protokollet, en ren naturbegåvning. Själv sköter jag musiken till den slutar att fungera och om det var skit bakom spakarna eller nåt annat låter jag bli att spekulera i. Det funkade nästan hela första perioden i varjefall.

Sen hade vi Tomas och Mange T som utvisningsbåsdörrsöppnareochstängare.

Matchen började på bästa vis för jhc med mål efter några byten med jämnt spel. Matte L kunde sätta dit pucken efter ass av David L i matchminuten 5.09. Efter det trycker AIK på och Bergman tvingas ta en 2:a. Strax därefter även Ante och AIK kan göra mål i spel 5 mot 3. Tyvärr lyckas de även göra mål blott 20 sekunder senare igen i spel 5 mot 4. Jhc slås dock inte ner utan kan kvittera till 2-2 relativt omgående i tolfte matchminuten där Duke och Pablo står för förarbetet och Ante gör målet. AIK replikerar dock halvminut senare med ett mål som kändes lite väl billigt från sidan. En genomåkning som ingen riktigt tar på allvar förän pucken ligger i målet.

Aik får en utvisning och i slutsekunderna av den kan Pablo göra mål efter ass av David L. Sista fem minuterna spelas av och jhc dödar en utvisning som Duke åker på för slashing.

Andra perioden börjar med att Hedman åker ut för en tripping men räddas av att en aikåare åker ut strax efter.

När halva andra perioden gått lyckas AIK ta ledningen till 3-4, men det skulle visa sig att det var det sista målet de fick göra, för mindre en två minuter senare kan Matte göra sitt andra mål för kvällen assisterad av David L (hattrickassist).

Även om matchen som helhet måste betecknas som väldigt jämn så ger aik inte sig själva riktigt chansen till slutforcering. De slarvar och åker på en tvåa för att de var 6 utespelare på planen och även om de håller ut utvisningsminuterna ut så kan Ante göra 5-4 efter en soloprestation strax efter att aik blivit fulltaliga. 15.52 på klockan.

Aik fåg en chans då Hedman åker ut för en hakning 17.13, men AIK slarvar återigen med antalet spelare på planen och läget rinner ut i sanden. En aikåare till åker dessutom ut 19.02 i nåt som kan beskrivas som frustration och sista minuten spelas av från jhc:s sida utan att släppa fram nån mer aik-chans.

En jämn och rolig match, även om jag själv missade rätt mycket för att jag satt och försökte få igång ljudanläggningen till ingen nytta.