Herrvets

Järfälla Vets - SDE Vets 0-3 (Div 1 35+)

Publicerad 2023-01-19 07:51
Ett litet fall framåt för ett stukat gäng

Halva laget är stukade efter förlusten (och framförallt den usla insatsen) från Österåkermatchen i måndags, och alla vet att SDE antagligen är bättre än vad Mariners var.

Laget vi har på pappret är någorlunda jämförbart med måndagslaget men vi har ett antal spelare in och lika många ut och kan mönstra tre femmor enligt följande:

Målis: Jonas Frid

1:a Backar: Duke och Christian Merdal (Premiär?)

Center: Jocke

Forwards: Tomas och Henke

2:a Backar: Östensson och Hollsten (premiär också??)

Center: Jonas Erdestam

Forwards: Pablo och Kai

3:e Backar Larsa och Kemisten

Center: Schou

Forwards: Richars Söderqvist och Giggen

Som nämnt är taggningen inte på topp direkt. De nya spelarna peppar visserligen på, men alla från i måndags har lite lätt slokande kroppshållning.

Första perioden:

Matchbilden blir liknande den i måndags med ganska hafsigt spel där SDE håller i taktpinnen i mångt och mycket. Det är väl ingen total dominans, men SDE har anfall, vi kan bryta men får sällan till egna uppspel och anfall. Tragiskt nog upprepar sig historien där vi spelar som allra sämst och är snudd på tillbakapressade i boxplay när vi har en spelare mer på isen än SDE….

SDE kan göra 1-0 redan efter 1:30, 2-0 6:42 och även trycka dit 3-0 i numerärt överläge 11:35 där Kemisten fått vila 2 minuter. Även Pablo och Östensson får vila lite, men vi släpper inte in fler mål i andra halvan av första perioden.

I halvtid görs ett byte så att Jocke och Schou (vilka båda har ett högre tempo och lite bättre puckkontroll än genomsnittet) hamnar i samma kedja. Tanken är att vi ska kunna komma upp lite högre och ha mer spel i anfallszon för att bryta vår oförmåga att få till just sådant spel.

Det lyckas någorlunda och vi får fler tekningar i anfallszon och det känns överlag som att alla femmor klarar sig bättre nu när vi kommit "in" i matchen lite bättre. Det hjälper också att Jonas i målet spikar igen i andra perioden, och den känns någorlunda jämn. Tyvärr kar vi inte förmågan att sätta dit något mål och andra perioden slutar 0-0. Den bästa chansen vi har är när Kai fiskar upp en puck i mittzon och får ett friläge som SDE:s målis lyckas mota. Vi har även lite tryck i slutminuten (med en man mindre!) men sista chansen blir ändå SDE:s. Ett skott som Jonas nickar undan. Sista utvisningen blottade även en del okunskap om regelboken för många i ishallen. Duke blev av med klubban och försöker blockera pucken i egen zon, men det är tydligen värt en tvåa om man gör det de sista två minuterna av matchen så han åker ut med tre sekunders marginal.

Efter matchen kan man konstatera att vi ändå gör en något bättre insats än mot Österåker. SDE är bättre och vi kan, åtminstone i andra perioden, spela någorlunda jämnt med dom.

Det negativa är väl kanske främst att vi inte lyckats göra ens ett mål på de senaste två matcherna.

Jag avslutar med en annan anekdot från DM-matchen mot Bålsta i söndags:

Bålstas Målis "Jerry" menade tydligen på att han fick bättre hjälp av domaren, som dömde bort två mål på oklara grunder, än vad han fick av sina egna backar.