VF Duke Aschan
C Fredrik Östman
HF Daniel Sörqvist

Ett revanchsuget JHC ställer upp efter förra året fadäs i seriepremiären.
Matchens första byten börjar bra (om man bortser från den indianare Barkis bjöd på).
Vi blir dock varse om ganska omgående att Kallhäll har två randiga på deras sida då Duke åker ut för en hakning han inte visste om att han gjorde efter 2:52.

Coach möblerar om och petar sig själv i boxplay och KIF är inte ens nära att etablera något PP denna gång.
Vi fortsätter spela ganska bra och ser till att hälla oss på rätt plan halva och utdelningen kommer efter 6:22 då David sätter 1-0 utan assist.

Spelet rullar på och vi har puck mer är motståndarna men som vanligt har vi lite trögt med avsluten.
Efter 11:28 får vi en 2 mot 2 situation emot oss, Daniel följer med puckföraren ner mot sarghörn och Barklund har koll på den andra killen, pucken spelas i blindo rakt upp i slottet och ett uselt hemjobb från forwards gör att KIF har en ensam spelare i tredje vågen som lyckas få pucken och 1-1 är ett faktum.

När Kastevik efter 12:15 åker ut för hakning (kanske lite mer förstående än då Duke åkte ut) är det dags för nytt boxplay.
Coach fortsätter att peta sig själv i boxplay och det funkar bra.

Bara 16 sekunder efter vår fulltalighet uppstår en märklig situation när Abbe trycker en KIF spelare in i eget mål, detta gillar självklart inte resten av KIF gänget och lite tumult uppstår. Daniel Lundgren tycker Abbe ser lite själv ut och åker ner för att hjälpa till om det blir för heta känslor.
Det hela slutar märkligt nog med att Abbe får 2 minuter för roughing samt 2 minuter för missconduct, Daniel får och sitta på botbänken 2 minuter för Abuse. KIF däremot (som troligen avlönat zebrorna lite dricks redan innan nedsläpp) slipper straff helt, Spel 3 mot 5 i 2 minuter väntar.

Coach väljer ut 2 treor som byter av varandra och vi klarar oss fint i denna spelform.
När Daniel kommer tillbaka ut på isen vänder vi spel till anfallszon och missförstånd uppstår då 2 backar kommer på byte samtidigt som KIF lyckas vända på spelet och då kommer dom fria med 2 man och tavlan visar 1-2.

Cirka halvminten senare (17:26) lyckas Abbe filma till sig en hakning bakom KIFs mål och PP spel väntar.
Powerplay har dock inte varit vårt starkaste vapen och även denna gång är det mestadels passningar och lite platsbyten men alldeles för få avslut på mål.

RESULTAT PERIOD 1
MÅL 1-2
SKOTT 13-10

Paussnacket handlar om att vi måste låta domaren göra sin match och vi måste bortse från vad och hur de dömer. Ha tålamod och spela vårt spel, hålla oss på banan och inte ta massa skitutvisningar samt sätta deras målvakt på prov.

Den andra perioden börjar som den första slutade, KIF drar på sig en interference utvisning efter 2:01. Uruselt PP tills KIF otillåtet tacklar en av de våra och vi har spel 5 mot 3 i 37 sekunder. Även detta slutar mållöst då är för stillastående och spelar pucken för lite.

När David åker ut 2 minuter för holding the stick är det åter dags för Boxplay. Coach fortsätter att peta sig själv men denna gång räcker inte det.
KIF gör 1-3 efter ca 1 minuts PP spel.

David vinner tekningen direkt efter målet, vi tar in den i zon och pucken hamnar hos Abbe som rundar målet och sätter 2-3 bakom Kifens målvakt som vid detta tillfälle inte ens stod kvar i målet???!!!

Efter 8:50 snubblar en KIF spelare på blålinjen och Conny åker ut för en tripping. Coach petar sig själv igen och efter 10:42 gör Abbe sitt andra mål för dagen, en pass ut från egen zon från David till en framångande Abbe på vänsterkanten, Abbe tar sig förbi allihop och stänker upp den i det bortre krysset, denna gång i spel 4 mot 5 och tavlan visar 3-3.

12:41 visar klockan då Kastevik tar pucken hela vägen från egen zon till anfall. Elvispen är igång men avslutet värjas av KIFens målis, vi har däremot fler spelare framför mål och till slut är det Duke som trycker i returen, Assisten går till Östman trots att vi inte ens är säkra på att han befann sig i anfallszon vid tillfället. Det spelar mindre roll, det viktiga är att vi nu leder med 4-3

Nu leder vi matchen och tänker inte ändra på den saken. Klockan tickar på och coach börjar bli trött. med 3 minuter kvar är planen att gå ner på 3 backar då Barklund går på hörntänderna. Med dryga minuten kvar kommer dock 2 trötta backar på byte och coach hoppar in för ett snabbt byte.
Tekning i egen zon och vi för ut pucken trots att vi inte vinner tekningen, Kallhäll vänder spelet igen och deras högerforward är för snabb för den trötte Barklund som tar en taktisk tripping utvisning med 50 sekunder kvar av matchen.

KIF tar time-out och planerar nog att ta ut målvakten om man vinner tekningen, det gör dom inte och pucken dumpas in i deras zon.
Med samlat lag tar KIFen sig igenom mittzon in i anfall och med 15 sekunder kvar har dom ett riktigt farligt avslut som sitter i målramen. Bergman kan sedan låsa pucken i hörnet och klockan tickar och hesa Fredrik tjuter.