Herrvets

JHC Vets - Kista Hockey

Publicerad 2018-03-25 23:08
+35 Div. 2 Norra

Dags för den sista hemmamatchen för säsongen och i och med denna match har vi också spelat den sista division 2 matchen för denna säsong.
Sent avhopp några timmar innan samling och Matte Lindberg blir blixtinkallad.*
Dagens Lag:

MV Robert Karlsson

VF Matte Lindberg
C Jocke Hagernäs
HF Jonas Oliwsson
VB Thomas Barklund
HB Dave Landes

VF Björn Gigg
C Andreas Frydén
HF Henrik Andersson
VB Anders Carlblom
HB Matte Jonsson

VF Paul Sjöblom
C Micke Lidén
HF Micke Östensson

Bra uppvärmning utom för Robban i mål som verkade trött och grusögd i början. Som tur var släppte det och Robban återfick full syn lagom till nedsläpp.

Jocke vinner tekningen (säkert minst 85% idag) bakåt till Barklund som lägger back-back till Dave som lirar ut pucken till höger till Oliwsson som dumpar in den i zon. Kista erövrar pucken i egen zon och tar sig till ett uddlöst anfall. Barklund vinner puck i vänster sarghörn och lirar den kort mot Jocke i fickan. Jocke trampar fart hela vägen och sätter 1-0 redan efter 58 sekunder.

Vi fortsätter hålla bra tryck i anfall och pressar Kista hårt i inledningen. Kista kommer sällan i samlad trupp och några få avslut kommer utifrån och de har Robban inget problem med.
När Kistas nummer 27 åker ut för tripping är det dags för PP spel efter 4:24.

Ett bra PP med många bra avslut. Barklund har glidit ner mot tekningspunkten och drar en isare mot mål. Retur rakt ut till Jocke som drar direkt och returen kommer åter till Barklund drar en puck mot bortre stolpen. Tyvärr smiter den strax utanför och både Jocke och Matte som finns på plats bommar styrningen.

Spelet flyter på och vi har många bra chanser. Matte och Jocke verkar ha kommit överens om att Oliwen skall få sätta karriärens första kasse och de matar honom med puck i bra lägen. Tyvärr lyckas Kistas keeper komma ivägen på alla dessa. Matte har ett avslut som tar i båda stolparna och ut. Marginalerna är tyvärr inte på vår sida idag.

Efter 14:06 in i första perioden är det dags för boxplay då Micke Lidén slutar åka skridskor och hakar till sig 2 minuter vila.
Vi peppar varandra att ha tålamod och stänga slottet så kan vi låta Kista få hålla puck efter sargerna. Detta håller hela utvisningstiden ut och Micke är snart tillbaka i spel. 50 sekunder efter fulltaligheten har Kista ett av få anfall där de har fått in alla fem i zon. Ett backskott från en omarkerad back styrs in och Robban är helt chanslös. 1-1 efter 16:56.

Dryga minuten senare, när klockan visar 18:14 åker Oliwsson oförstående ut för Interference och dagens andra boxplay skall avverkas.
Lika säkert som det första boxplayet lyckas vi hålla Kista borta från slottet och ganska enkelt lägga pucken över hela banan och låta Kista börja om. Tiden rinner iväg och den första perioden är över.

Resultat: 1-1
Skott: 18-8

I paus snackar vi om att hålla kortare byten och fortsätta lägga puck på mål. Center måste se till att inte gå bort sig i anfallszon och vara tredje gubbe hemåt.

Dags för den andra perioden och stämningen är på topp. Ett bra första byte och precis som i den första perioden så ser vi till att anfalla mer än försvara oss. Efter 2:32 kommer så ledningsmålet. En lite trasslig situation framför mål där Björne har ett avslut som Henke trycker in på returen. 2-1 och Henrik Andersson får göra sitt livs första mål i ishockey. Tyvärr glömde vi ge honom pucken.

När Kistas nr 2 åker ut för en roughing efter 8:36 är det således dags för dagens blott andra powerplay. Vi fortsätter skapa bra chanser och Oliwsson är åter nära. Han blir frispelad i slottet men tar oerhört lång tid på sig när han skall med precision sätta dit den. Det slutar men att han sätter den rakt i plockhandsken i stället.

När Palle åker för fasthållning vid 9:52 spelat är det dags för 4 mot 4 spel. Det borde passa förstafemman som är betydligt skickligare än Kistalirarna. Dock lyckas de inte nå hela vägen fram och 3-1 målet dröjer ända till 12:07. Det är Micke Östensson som får en retur framför kassen och han drar kyligt pucken i sidled och lyfter in en backhand. Assisten tilldelas Micke Lidén och Dave.

Spelet rullar på, Kista har ett par frilägen men deras spelare har för lite ork och kyla så de skjuter ganska tidigt och Robban storspelar hela matchen utan ett enda misstag.

När Frydén åker ut för slashing efter 19:09 har Kista chansen. De tar en time-out och plockar ut målvakten i ett försök att trycka in en sen reducering. In med första-linan tillsammans med Barklund och Dave på backplats. Jocke vinner tekningen bakåt till Barklund som får plocka ner den med handen. Kort sargpass till Matte som tappar pucken vid blå. Kista är trötta och 38 sekunder in i bytet åker flera av dom och byter. Detta ger Jocke en gratis chans och han snappar upp pucken i mittzon och tampar ner mot mål. Matte finns med i slottet och vill ha pucken men Fotbolls-Jocke gör som Zlatan skulle gjort, sätter den själv och skiter i Matte. 4-1 efter 19:47, utan assist.

RESULTAT: 4-1
SKOTT: 39-19

Thomas Barklund
Reklambild hockeyskola
Anmälan till Tre Kronor Hockeyskolan 2023/2024
Md 119788796 10158116056837862 5641186893197729168 o hemsidan
Järfälla Hockey Club kommer starta upp ett lag inom paraishockey/blindhockey. Paraishockey är ishockey för personer med funktionsnedsättning, vår verksamhet riktar sig till personer med synnedsättning vilket då heter blindhockey. Gå in på fliken paraishockey/blind hockey för att göra din intresseanmälan
Md logo 3x
Md xxl logotype primary green rgb  002
XXL Team Sales
Md banner affisch 250x300  003
Md jarfallahc  003
Md jhc logo ny igen
Stödmedlem 20/21
Md jhc logga stor
"Backa Järfälla"
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub