Niklas Kronwall stipendiet

Motivering: Niklas har genom hårt arbete, ödmjukhet och stor talang nått oanade höjder som idrottsman. Att vid 27 års ålder redan vunnit, SM, VM, OS och Stanley cup gör Niklas till en unik idrottsman som tillhör en mycket liten krets inom svensk hockey.

Vi inom Järfälla Hockey Club är mycket stolta över att Niklas fått sin hockey "fostran" hos oss och ser Niklas som en fantastisk ambassadör för föreningen, både på och utanför isen. Vi vill tack vare nämnda hedra Niklas genom att i hans namn införa ett stipendium. Det kommer att gå till den U16 spelare som vi anser uppfyller en del av de många fantastiska egenskaper Niklas hade när han var i samma ålder.

- Träningsvillig och noggrann.
- Talangfull och goda möjligheter att lyckas på högre nivå.
- En god kamrat, både på och utanför isen.
- Spelat i Järfälla Hockey i minst 5 säsonger.

Stipendiet är på 5.000 kr och utdelas i samband med Järfälla Hockeys årliga "Kronwall Stars" match med start 2008/2009.

Stipendiat säsongen 18/19 Selma Tyreskog
Selma är en spelskicklig back med bra teknik. Hon är noggrann och tar snabba beslut. Hon är en slitvarg som jobbar hårt. Selma har spelat Stålbucklan två gånger. 2018 var hon med och vann Stålbucklan med lag Stockholm. Selma utanför isen är ödmjuk och tittar aldrig snett på andra och är en bra lagkamrat. Hon tar nu nästa steg i sin utveckling och är en av fyra tjejer som blivit antagna till Djurgårdens nystartade Ishockeygymnasium för tjejer och en plats i Djurgårdens damlag.

Stipendiat säsongen 18/19 Hugo Frylén

Hugo är en teknisk forward med ett bra spelsinne. Han är stark och vinner ofta kamperna kring sargen. Hugo är mycket träningsvillig och är en uppskattad lagkamrat som lätt får ledarrollen i de lag som han spelar i. Detta visade han prov på som lagkapten för SIF-laget i TV pucken. Hugo håller just nu på att flytta till Västerås där han skall gå på hockeygymnasium och spela i Västerås J18-lag.


Stipendiat säsongen 17/18 Linus Mattisson

Linus är en kraftfull spelare med väl utvecklat spelsinne som har förmåga att lösa spelsituationer på ett effektivt sätt.

Med sin fart och fysiska styrka bidrar Linus till att skapa mycket offensiva lägen, men egenskaperna är även en tillgång defensivt vilket han visade prov på under TV-Pucken. Som människa är Linus snäll och ödmjuk och behåller oftast sitt lugn och skärpa. I och med hans tidiga ishockeymässiga utveckling har Linus under sina år i JHC fått utveckla de egenskaper som är viktiga för en ledande roll i laget. Detta sammantaget har idag givit honom möjligheten att kombinera idrott och studier på Ishockeygymnasiet i Västerås samt en plats i klubbens J18 trupp.


Stipendiat säsongen 16/17 Gustav Kapborg

Gustav är en spelare som har ett väl utvecklat spelsinne och har förmåga att lösa spelsituationer på ett effektivt sätt. I Gustavs spelstil utmärks hans defensiva roll. Gustav bidrar också i anfallsspelet och skapar offensiva lägen, denna kombination visade han prov på under TV-Pucken. Som människa är Gustav otroligt snäll och ödmjuk och behåller alltid sitt lugn och skärpa. Med dessa kvaliteter lyckas Gustav inspirera sina lagkamrater när laget hamnar i besvärliga lägen. Detta sammantaget har tagit honom till Växjö Lakers J18.


Stipendiat säsongen 15/16 Adam Blank

Adam är en oerhört ödmjuk kille med stort hjärta för både sin ishockey och sin omgivning. Med största noggrannhet kommer Adam till hallen varje dag för att bli en bättre ishockeyspelare, något som kommer ta honom vidare i sin fortsatta karriär.

Adam är en naturlig ledare och har varit -00 lagets kapten sedan barnsben. Han är också mycket omtyckt bland ledare och lagkamrater, han är även en stor förebild bland föreningens yngre spelare då han alltid ställer upp som ledare när det behövs.

Stipendiat säsongen 14/15 Linus Nordin

Linus är en naturlig målskytt med kraftfull skridskoåkning och bra skott. Han läser spelet bra och har förmåga att alltid ligga steget före motståndarna. Linus presterar när det gäller som mest vilket är en egenskap som gör att han klarar av spel i högt tempo och när mycket står på spel. Detta är något han har visat prov på i ungdomslaget, i TV-pucksammanhang samt i Järfälla seniorlag. Han är en bra lagkamrat med glimten i ögat! Dessa egenskaper har tagit Linus till AIK:s J18 trupp där han ska fortsätta sin utveckling mot att bli en komplett ishockeyspelare. Linus är en oslipad diamant vi nu önskar all välgång i den framtida utvecklingen.

Stipendiat säsongen 13/14 Jonathan Rodensjö

Jonathan har under hela sin karriär representerat JHC. Han har under sina år förvaltat sin stora talang genom hårt arbete varje dag, både på och utanför isen. Deta har lett fram till en plats på Linköpings hockeygumnasium. Där hoppas och tror vi att Jonathan tar nästa steg mot den yttersta eliten.

Stipendiat säsongen 13/14 Liam Rudslätt

Liam har sedan hockeyskolan tillhört JHC:s organisation. Med stor träningsvilja både på och utanför isen har detta lett fram till en plats på AIK:s hockeygymnasium och även en plats i deras J18. Vi önskar Liam all lycka i hans fortsatta ambition att bli en riktigt duktig ishockeyspelare.

Stipendiat säsongen 12/13 Wincent Blomdahl

Wincent Blomdahl har sedan sina första skridskoskär hört till Järfälla HC's organisation. Wincent har alltid visat stor träningsvilja och mycket hög närvaro på träningarna samt är lyhörd för tränarnas instruktioner. Han är en tävlingsmänniska med vinnarskalle och en envis hårt jobbande forward som aldrig ger upp, och är väldigt jobbig för motståndarna att möta med sin kampvilja och uppoffrande spelstil. Han är dessutom en bra lagkamrat, har glimten i ögat och visar alltid upp ett glatt humör. Vi tror att årets stipendiat kan komma att utvecklas ytterligare som juniorspelare och ta sig till högre nivåer som ishockeyspelare. Wincent har dessutom visat stort JHC hjärta då han valt att spela vidare i Järfälla trots erbjudande från bra ishockeygymnasium.

Stipendiat säsongen 11/12 Andreas Soulas
Andreas var fram till han lämnade JHC säsongen 09/10 för AIK, vart ett dagligt inslag i Järfälla ishall, både på ordinarie träning och "almis". Andreas är en teknisk, hårt arbetande forward som är beredd att offra allt för att lyckas med sin ishockey. Vi tror att detta kommer ge Andreas många framgångsrika år som seniorspelare och önskar han all lycka i sin strävan mot stjärnorna.

Stipendiat säsongen 10/11 Calle Dahlström
Sedan Calle som U15 spelare lämnade JHC har han under säsongen i sitt klubblag DIF samt Stockholms vinnande TV pucklag haft en framträdande roll. Han har förvaltat sin talang med hårt arbete både på och utanför isen. Detta har lett till en hedrande plats på Djurgårdens åtråvärda hockeygymnasium. Vi önskar Calle all lycka i hans fortsatta satsning mot toppen.

Stipendiat säsongen 09/10 Adam Christoffersson
Adam har under säsongen klivit fram som en av ledarna, både på och utanför isen i vårt BJ lag. Han visar ett stabilt och moget backspel. Uppträder seriöst och "kommer till jobbet" varje dag. JHC hoppas och tror att dessa egenskaper kan räcka väldigt långt i hans ambition att bli en riktigt bra hockeyspelare.

Stipendiat säsongen 08/09 Jacob Dahlström
Jacob har under säsongen klivit fram som en av ledarna, både på och utanför isen i vårt BJ Elit lag. Han visar en sällsynt träningsvillighet och ett fantastiskt driv. Jacobs talang, träningsvilja och inställning hoppas och tror vi räcker väldigt långt i hans ambition att bli en riktigt bra hockeyspelare.


Reklambild hockeyskola
Anmälan till Tre Kronor Hockeyskolan 2023/2024
Md 119788796 10158116056837862 5641186893197729168 o hemsidan
Järfälla Hockey Club kommer starta upp ett lag inom paraishockey/blindhockey. Paraishockey är ishockey för personer med funktionsnedsättning, vår verksamhet riktar sig till personer med synnedsättning vilket då heter blindhockey. Gå in på fliken paraishockey/blind hockey för att göra din intresseanmälan
Md logo 3x
Md xxl logotype primary green rgb  002
XXL Team Sales
Md banner affisch 250x300  003
Md jarfallahc  003
Md jhc logo ny igen
Stödmedlem 20/21
Md jhc logga stor
"Backa Järfälla"
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub