Om Järfälla HC


Järfälla Hockey Club bildades 1976, och är i dag en av Stockholms största ishockeyföreningar med ca 350 aktiva från skridskoskola upp till A-lag.

Vision

Stockholms bästa plantskola - för alla

Strategi

Fostra duktiga hockeyspelare och bra människor genom kollektiv och individuell utveckling

Övergripande mål

Ekonomisk balans, sportsliga resultat och social utveckling (ESS).

I Järfälla Hockey Club tror vi att nyckeln till framgång är att utbilda duktiga hockeyspelare och bra människor. Det räcker inte med att "bara" vara en duktig idrottsman och vi vill därför även utveckla ungdomarna utanför rinken. Att vara ödmjuk, lojal, entusiastisk, samarbetsvillig etc är egenskaper man har nytta av hela livet och vi arbetar därför aktivt med att utbilda våra ungdomar i den riktningen.

Värdegrund

I april 2016 bjöd föreningen in alla intressenter till JHC Föreningskonferens på Viksjö GK. Under en heldag fick deltagarna lyssna på föreläsningar utav SISU Idrottsutbildarna och BETA Team Performance för att sedan bryta ned i gruppdiskussioner. Tillsammans skapade vi underlag för det som nu blivit föreningens gemensamma värdegrund. Värdegrunden kommer att utgöra grunden i all framtida föreningsarbete på samtliga nivåer (organisation, lag, spelare, föräldrar) och kommer att kontinuerligt att följas upp och mätas tillsammans med vår samarbetspartner BETA Team Performance.VÅRA FRAMGÅNGSPRINCIPER

MOD

Handlar om att våga vara tydlig med vad vi står för, som spelare, ledare och förälder, våga stå upp för varandra för att skapa tillit och trygghet inom klubben.

 Jag agerar efter värdegrunden och vågar vara en förebild.

 Jag vågar prova nya tillvägagångssätt, ta beslut och stå upp för dem.


ÖPPENHET

Handlar om att visa respekt, vara prestigelös och generöst dela med sig av kunskaper och erfarenheter.

 Jag välkomnar och hjälper både nya och gamla spelare.

 Jag är öppen för andras synpunkter och respekterar olikheter.


GLÄDJE

Handlar om att vi har kul tillsammans, har en stark gemenskap och känner stolthet för föreningen.

 Jag har en positiv attityd och bidrar till ett gott klimat inom klubben och tänker att "vi vinner och förlorar tillsammans".

 Jag bidrar till att vi har kul på träningar och match, så vi får bästa förutsättning att utvecklas både som lag och individ.


JHC Organisation

Eventgruppen

Eventgruppen är föreningens nav när det gäller att skapa evenemang som klubben arrangerar och där föreningens medlemmar och anhöriga sluter upp tillsammans för att genomföra arrangemangen. Ambitionen med evenemangen är att skapa minnesvärda "happenings" som synliggör föreningens verksamhet och som ger ekonomisk vinning. Eventen är av stor vikt i det gränsöverskridande arbetet mellan lagen där målsättningen är att arbeta som en gemensam förening där alla hjälps åt. Kunskaper som behövs är engagemang, driv, kreativitet och en vilja att skapa föreningsevent så som Kronwalls & Friends etc

Ansvarig eventgruppen

Johan Holmström

johaholm@gmail.com


Marknadsgruppen

För att skapa en god ekonomi och för att kunna fortsätta skapa goda förutsättningar för att spela ishockey och utveckla föreningen på en hög nivå så har styrelsen beslutat att starta en marknadsgrupp. Genom smartare marknadsföring kommer vi bland annat försöka att med billiga medel skapa ett större intresse kring Järfälla HC. Marknadsgruppens högsta huvudsyfte är att stärka marknadsvärdet och öka intäkterna till föreningen och att öka intresset för Järfälla HC.Den långsiktiga målsättningen är naturligtvis att utveckla och stärka hockeyn både på dam herr,flick,pojk sektionerna.

Tveka inte att ta kontakt om du har några ideer eller vill vara med och bidra! Alla är välkomna!


Ansvarig marknadsgruppen

Fredrik Kastevik

fredric.kastevik@jvab.se


Sportgruppen

Sportgruppen är föreningens beslutande organ gällande de sportsliga frågorna. Medlemmarna skall samla in information från lagverksamheterna och utifrån föreningens gemensamma fastställda mål och medel planera och vägleda den vardagliga verksamheten. Sportgruppen rapporterar månatligen till styrelsen och består av föreningsstrateg Mattias Sebelius, Christian Åhlberg (ansvarig hockeyskolan, halv plans hockey), Tero Tuomarila (ansvarig MV tränare och helplanshockey) samt Mattias Grötting från styrelsen.

Reklambild hockeyskola
Anmälan till Tre Kronor Hockeyskolan 2023/2024
Md 119788796 10158116056837862 5641186893197729168 o hemsidan
Järfälla Hockey Club kommer starta upp ett lag inom paraishockey/blindhockey. Paraishockey är ishockey för personer med funktionsnedsättning, vår verksamhet riktar sig till personer med synnedsättning vilket då heter blindhockey. Gå in på fliken paraishockey/blind hockey för att göra din intresseanmälan
Md logo 3x
Md xxl logotype primary green rgb  002
XXL Team Sales
Md banner affisch 250x300  003
Md jarfallahc  003
Md jhc logo ny igen
Stödmedlem 20/21
Md jhc logga stor
"Backa Järfälla"
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub